DEVA Partisinden 'Gezi Davası' açıklaması: Babacan’ın davacı olduğuna ilişkin haberler gerçeği yansıtmıyor

DEVA Partisinden 'Gezi Davası' açıklaması: Babacan’ın davacı olduğuna ilişkin haberler gerçeği yansıtmıyor

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 'Gezi Parkı' davasının davacıları arasından yer aldığı iddialarını yalanladı. Sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunan Şahin, ''Gezi davasında sayın Ali Babacan’ın davacı olduğuna ilişkin haberler tamamen yalan mahsulüdür'' dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Gezi Parkı davasının davacılarından olduğu iddiasının ortaya atılması üzerine parti sözcüsü İdris Şahin’den açıklama geldi.

Ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Şahin, “Gezi davasında sayın Ali Babacan’ın davacı olduğuna ilişkin haberler tamamen yalan mahsulüdür” açıklamasında bulundu.

‘DAVACI DEĞİLİM, ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM, MAĞDUR DEĞİLİM’

Ayrıca “Gerçekleri duymak isterseniz lütfen dinleyiniz” diyen Şahin, sosyal medya hesabı aracılığıyla , Babacan’ın geçtiğimiz sene konuya ilişkin açıklamada bulunduğu bir video paylaştı.

Babacan, geçen sene yaptığı açıklamada “Gezi Davası’nda davacı değilim. Şikayetçi de değilim. Hiçbir başvurum yok. Sadece savcının o günkü bakanların tümünü mağdur olarak değerlendirmesi var. Ben de defalarca açıkladım. Gezi davasından benim şahsi bir mağduriyetim yok. Bununla ilgili defalarca beyanda bulunmuş durumdayım. Mağduriyetten çekilme diye bir hukuk usulü olmadığı bir adım atamıyorum. Tekrar ilan ediyorum. Gezi davasıyla ilgili herhangi bir mağduriyetim olmadı. Savcı o günkü Bakanlar Kurulu’nu tüzel kişilik olarak muhtemelen mağdur kabul etti” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN