Devlet Düğün Masrafları İçin Düğmeye Bastı! Çeyiz Paketini Görünce Düğün Salonuna Koşacaksınız!

Devlet Düğün Masrafları İçin Düğmeye Bastı! Çeyiz Paketini Görünce Düğün Salonuna Koşacaksınız!

Evlilik hayali kurup evlenemeyenler üzülmesin bu haberden sonra evlilik hayalleri gerçek olacak. Yüksek zamlardan dolayı evlilik planını başka bahara atanlara devletten müjdeli haber geldi. Evlilik masrafları için düğmeye bastan devletin çeyiz paketi hediyesi dudak uçuklatacak!

Enflasyonun yükselmesinden dolayı evlilik planı yapacak olanlarda bir süre bu planı ertelemeye başladı. Ev eşyalarından, düğün salonuna kadar çok sayıda düğün ürününe fahiş zamlar geldi. Bir evi döşemek içinse 100 bin lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. Tüm yaşananlardan dolayı çiftler karamsarlığa düşerken devlet evlenecek çiftler için düğmeye bastı. Ve 2008 yılında çeyiz parası olarak adlandırılan düzenlemeye güncelleme geldi. Bakın yeni çeyiz düzenlemesinde neler var? Çeyiz parasından kimler faydalanabilir? 2022 yılı çeyiz parası ne kadar oldu? İşte tüm bilinmeyenler...

dugun.jpg

ÇEYİZ PARASINDA YENİ GÜNCELLEME

Evlenecek olan çiftlere nefes aldıracak düzenlemede yok yok. Ekonomik zorluklarla boğuşan vatandaş evlilik düşüncesini de rafa kalmıştı. En ekonomik düğün paketi 200 bin üzeri iken bunun içerisinde düğün salonu balayı gibi eklemeler yapıldığında 250 bini bulabilmekte. Yeni evlenecek olanlar için SGK çeyiz paketini güncelledi. Peki SGK çeyiz paketinde neler var? Çeyiz parasından kimler faydalanabilir? işte tüm bilinmeyenler.

ARTIK DÜĞÜN TARİHİ AKABİLİRSİNİZ!

Bilindiği üzere 2008 yılında yürürlüğe giren çeyiz parasıyla evlenecek olanların bir miktarda olsa yükleri hafiflemişti. 2021 yılına enflasyon ile giren Türkiye'de tepeden tırnağa her sektör etkilendi. Bunlarda biride düğün sektörü oldu. 2022 yılında düğün hazırlıkları yapacak olanlar ise sade bir nikahla en güzel anlarını askıya aldı. Ama artık ertelediğiniz düğününüz için gün almaya başlayın. Güncellenen Çeyiz paketi hayalleriniz gerçek olacak.

yuzuk.jpg

DEVLETİN 2022 YILINA İLİŞKİN GÜNCELLEDİĞİ ÇEYİZ PAKETİNDE NELER VAR?

SGK tarafından verilecek olan ödenek yetim aylığın göre değişiklik göstermektedir. 4A ve 4B emeklisi anne ve babanın vefatından dolayı yetim aylığı alan çocuk, maaşının 24 katına çeyiz parası alacak. Örneğin, 400 lira yetim aylığı alan bir çocuk 10 bin liraya çeyiz parası alabilir.

4C emeklisi olan ve anne babadan dolayı yetim maaşı alan biri ise aldığı maaşın 12 katı çeyiz desteği alacak. Yani 500 TL yetim aylığı alan biri 6000 TL çeyiz ödeneği alabilir.

PEKİ BU ÇEYİZ PARASINDAN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Anne ya da babası vefat edip yetim atlığı alanlar, kadın olanlar ve ilk kez evlenecek olan kişiler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN