Emekli Bayram İkramiyesi Bekleyenlere 5 Bin TL'lik Müjde! Milyonlarca Emekli Bayrama Erken Girecek

Emekli Bayram İkramiyesi Bekleyenlere 5 Bin TL'lik Müjde! Milyonlarca Emekli Bayrama Erken Girecek

Uzun zamandır Bayram ikramiyesi bekleyen milyonlarca emekliye müjdeli haber geldi. Emekliler artık bu bayram harçlık dağıtabilecek. Enflasyonla beraber hesaplanacağı belirtilen Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi için 4 formül açıklandı.Tüm formüller ise emeklinin cebini ve yüzünü güldürecek cinsten. İşte 2022 Emekli Bayram İkramiyesi tutarı...

Emekliler başta olmak üzere gazi, şehit yakınları gibi çok sayıda bayram ikramiyesi bekleyenlere müjdeli 4 haber geldi. 2022 yılına zamlarla giren emeklilerinde bayramda yüzü gülecek. Ramazan ve Kurban Bayramında verilecek olan emekli ikramiyesi de netleşmeye başladı. Edinilen bilgiye göre emekliler 2 bayram toplamda 3 bin liraya yakın ikramiye alacaklar. Peki iddia edilen 4 müjdeli bayram ikramiyesi ne anlama geliyor? İşte emekli ikramiyesine dair son güncel bilgiler...

EMEKLİ İKRAMİYESİ BEKLEYENLERE

eemek.jpg

Ekonomik krizin derinden hissedildiği Türkiye'de 2022 yılı içi belirlenen 4 bin 250 TL asgari ücrette cepte erimeye başladı. En düşük Emekli maaşı ise 1500-2500 arasında oldu. Gözler şimdi de her yıl Ramazan ve Kurban bayramında verilen ikramiyeye yöneldi. 13 milyon 644 bin 30 emeklinin ise Google'da aradığı sorular arasında Emekli ikramiyesi açıklandı mı? 2022 emekli ikramiyesi ne kadar olacak? oldu. İşte tüm merak ettiğiniz soruların cevapları ayrıntılarıyla haberimizde.

para1.jpg

EMEKLİ İKRAMİYESİ İÇİN 4 YENİ FORMÜL

Geçen yıl 2 bin 200 lira ödenen emekli ikramiyesi bu yıl enflasyonla beraber iyileştirilmiş tutarıyla emeklinin cebine 3 bin lira gireceği konuşuluyor. Belirlenen ikramiye ise Nisan ayının son haftasında hesaplarına yatacak. Bunun yanı sıra emekli ikramiyesi içinse 4 yeni formül ortaya atıldı. Bun ikramiye formüllerinden biri enflasyona göre şekil alması. Yani 36,08 ile 2021 yılını kapatan enflasyona 1496,88 TL olabilecek. Yani iki bayram da emekli toplam 3 bin lira alacak.

el.jpg

Diğer bir emekli formülü ise 2022 yılının başında vergi, harç ve cezaların yeniden ayarlanmasıyla yüzde 36.2'lik yeniden değerleme oranı alındı. Bu yaşanan artış emekli ikramiyesiyle paralellik gösterirse 1000 lira olan emekli ikramiyesi tutarı 1498 TL olacak. Yine aynı şekilde bu da iki bayramda 3000 lirayı buluyor.

BAYRAM İKRAMİYESİNE ASGARİ ÜCRET AYARI

Asgari ücrete 2022 yılı için yapılan yüzde 50'lik zam emekli ikramiyesine de uygulanırsa 1655 lira olan emekli ikramiyesi tutarı iki bayram 3 bin 311 lirayı görecek. Diğer bir yöntem ise asgari ücret formülü. Bu da şöyle olacak, 4250 liralık asgari ücret tutarı iki bayram için ödenebilir. Yani her bayram ikramiyesi 2 bin 126 lira 70 kuruşa çıkacak.

BAYRAM EMEKLİ İKRAMİYESİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar da emekli ikramiyesi alacaklar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN