Akaryakıt İndirimi İçin Açıklama Yapıldı! 12 Liralık Dev İndirim Gelebilir İşte 30 Mart Benzin,LPG,Motorin Fiyatları

Akaryakıt İndirimi İçin Açıklama Yapıldı! 12 Liralık Dev İndirim Gelebilir İşte 30 Mart Benzin,LPG,Motorin Fiyatları

Milyonlarca şoförün beklediği akaryakıt indirime ilişkin bilgiler gelmeye başladı. Brent petrolün 120 doları geçmesinden sonra başta motorin olmak üzere tüm akaryakıt ürünlerine zam gelmeye başladı. Zamlardan sonra kontak kapatmak zorunda kalan sürücüler ise indirim haberini beklemeye başladı. Motorin, benzin ve LPG'de indirim olacak mı? Akaryakıta ne zaman indirim gelecek? soruların cevapları da netleşti. İşte 30 Mart itibariyle motorin, benzin ve LPG indirimli fiyat listesi.

Son zamanların en yüksek enflasyonu ile karşı karşıya gelen Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla da etkilenmeye başladı. Temel gıdalar başta olmak üzere enerji sektörü de sekteye uğradı. Bunların başında doğalgaz başı çekti. Akaryakıta ise 2022 yılının başından bu yana zam üstüne zam geldi. Vatandaş ise zamlardan dolayı aracını garajdan çıkaramaz hale geldi. Son akaryakıt zamlarından sonra motorinin litresi 24 TL'yi buldu. Zamlara Meclis'ten de tepkiler gelmeye başladı. HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç Meclis'e KDV ve ÖTV kanunuyla ilgili bir önerge sundu. Koç'un sunduğu kanun değişikliği önergesi komisyona Meclis komisyonuna sunuldu. Peki KDV ve ÖTV'de nasıl bir değişiklik yapılacak? Benzin ve Motorine yapılacak 12 TL'lik dev indirim araç kullananların yüzünü güldürecek. İşte KDV ve ÖTV indirimine dair tüm bilinmeyenler...

akaryakit.jpg

HDP'Lİ VEKİLDEN MECLİS'E KDV VE ÖTV ÖNERGESİ

Benzin, motorin ve LPG'de yaşanan fahiş fiyatlar sürücüler başta olmak üzere toplu taşıma araçlarını da etkiledi. Akaryakıta gelen zamlardan sonra toplu taşıma bilet ücretleri de buna paralel olarak yükseldi. Vatandaşı her anlamda etkileyen akaryakıt zammına ilişkin müjdeli haber geldi. HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç'un Akaryakıt zammına ilişkin Meclis'e sunduğu önerge ile artık KDV ve ÖTV alınmaması öngörüldü.

apo1.jpg

AMERİKA'NIN RUS AMBARGOSU İDDİASI ENERJİ PİYASASINI ALT ÜST ETTİ

Büyükşehirler Ankara, İzmir ve İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilde akaryakıt zamlarından dolayı kontak kapatıldı. Şehir içi ulaşımın yanı sıra şehir dışı ulaşım da bu zamlardan nasibi aldı. Yaşanan ekonomik krize Rusya-Ukrayna savaşı da eklenince tüm sektörlere zam üstüne zam geldi. Özellikle Avrupa Birliği'nin Rusya yaptırımları ve Amerika'nın Ruslara yönelik ambargo uygulaması tüm piyasası alt üst etti. Yaşanan kriz ortamında motorin ve benzini litre fiyatı 25 TL'yi buldu. LPG'nin de pompa fiyatı 11 Liraya ulaştı.

trafi.jpg

AKARYAKITTA 12 TL'LİK İNDİRİM

Ağrı HDP Milletvekili Abdullah Koç'un KDV ve ÖTV Kanun değişikliği önergesi ile yapılacak olan indirim motorin ve benzinin litre fiyatını yarı yarıya düşürecek. Yani 12 liralık indirim sonucunda sürücülerin bir nebze de olsa yüzü gülecek.

İŞTE GÜNCEL BENZİN, MOTORİN VE LPG FİYAT LİSTESİ

İstanbul'da benzinin litre fiyatı 19,79 TL, İzmir'de benzinin litre fiyatı 19.90 TL iken Ankara'da ise benzinin litre fiyatı 19.98 TL. İstanbul'da motorinin litre fiyatı 23.64 TL, İzmir'de 19.90 TL, Ankara ise Motorinin litre fiyatı 23.72 TL. LPG litre fiyatı ise şu şekilde; İstanbul 11.12 TL, Ankara 11.12 TL, İzmir'de ise 11.12 TL

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN