Bu Akaryakıt İndirimi Kontak Açtırır! İşte 29 Mart Gecesi İtibariyle İndirimli Akaryakıt Fiyatları

Bu Akaryakıt İndirimi Kontak Açtırır! İşte 29 Mart Gecesi İtibariyle İndirimli Akaryakıt Fiyatları

2022 yılına girişten bu yan ilk indirim haberi geldi. Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlardan dolayı sürücü kontak kapatırken, hükümet düğmeye bastı ve ilk indirimini açıkladı. Motorine gelen zam ile depolarınızı dolduracaksınız. İşte 29 Mart gecesi yürürlüğe girecek olan motorin indirimi ve güncel fiyat listesi...

Rusya-Ukrayna savaşının devam etmesiyle doğalgaz ve akaryakıt ürünleri zamlanmaya devam ediyor Motorine son 3 ayda yüzde yüz 94 zam geldi. Yani zamlarla beraber bu son 1 yılda yüzde 235'e çıktı. 2022 yılına zam yağmuru ile giren vatandaş ise kontağı kapatıp toplu taşıma araçlarına yöneldi. AK Parti hükümeti ise fahiş fiyatlar altında ezilen vatandaşın yüzünü güldürecek ilk indirimi gerçekleştirdi. Motorin grubuna dikkat çeken bir indirim yapan hükümetin diğer kalemlerde aynı indirimi yapması bekleniyor. Motorine ne kadar indirim yapıldı? Benzinin litre fiyatı ne? gibi soruların cevabını haberimizden alabilirsiniz. İşte 30 Mart tarihinde benzin istasyonlarında göreceğiniz motorin fiyatı...

2022 YILININ İLK İNDİRİMİ MOTORİNE

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan hareket şoför koltuğundaki sürüyü koltuğundan etti. Küresel ekonomik kriz ve Brent petrolün 120 dolar bantlarına çıkmasıyla beraber LPG, benzin ve motorine üst üste zamlar gelmeye başlamıştı. Gözler tekrardan düşüşe geçen Brent petrolün varil fiyatı akaryakıta yapılacak olan indirime yöneldi. Ve akaryakıt indirimi için ilk sinyal bugün verildi. 2022 yılının ilk indirimi motorine yapıldı. Sürücüler, 29 Mart geçesi satışı yapılacak olan motorini 1,55 kuruşluk indirimli fiyatla alabilecekler. Bu konuyla ilgili henüz Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) bir açıklama gelmedi.

kontak.jpg

İŞTE 29 MART İNDİRİM SONRASI GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Akaryakıt zamlarından dolayı aktif araç sürücüsü araçlarını garajda bırakmaya karar verdi. Toplu taşıma kullanımın yoğunlaştığı son zamanlarda benzin zamlarından dolayı çoğu araç sever araçlarını satılığa çıkardı. Akaryakıta yapılacak olan indirimi dört gözle bekleyenlere ilk indirim haberi geldi. İşte il il motorin ve benzinin litre fiyatı.

İstanbul'da motorin litre fiyatı 23,66 liradan, Benzinin litresi 19 lira 80 kuruştan satışta. Ankara'da 23,68 TL, İzmir'de ise 23,70 TL'den satılıyor. Benzin ise İstanbul'da 19,70, Ankara'da 19,78 ve İzmir'de 19,80 TL'den satışta.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN