İslam Memiş Operasyon Geliyor Dedi! Altın Almak İsteyenler İçin Fırsat Doğacak

İslam Memiş Operasyon Geliyor Dedi! Altın Almak İsteyenler İçin Fırsat Doğacak

Yaptığı piyasa analizleri ile dikkatleri üzerine çeken Para ve Altın Uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcıyı ilgilendiren hayati bir açıklama geldi. Altın ve Para piyasasında FED'in uyguladığı taktiğe dikkat çeken Memiş, altın alımı için fırsat tarihini söyledi. Bu tarihlerde altın alanlar zengin olacak.

Dolar ve altın piyasasında yaşanan istikrarsız durum yatırımcıyı endişelendirmeye devam ederken, Para ve Altın Uzmanı İslam Memiş, tedirgin olan yatırımcı için tarih verdi. Memiş, belirttiği tarihlerde altın alacakların kar edeceğini ifade etti. Amerika'nın Merkez Bankası FED'in ise piyasalar üzerinde uyguladığı politikayı da açıklayan Memiş, yatırımcının dikkat etmesi gerektiğini belirtti. İşte Uzman isim İslam Memiş'in altın alacak ve satacaklar için verdiği tarih.

altin-yatirim.jpg

MERKEZ BANKALARI FAİZ ARTIRMA SÜRECİNE Mİ GİRDİ?

FED'in aldığı faiz 25 baz puan faiz yükseltme kararının ardından Türkiye Merkez Bankası (TCMB)da faizi sabit tutma kararını yineledi. Tüm bu olanlar dolar ve altını etkilerken altın almak ve satmak isteyenler ise uygun zamanı beklemeye başladı. Peki altın ne zaman satılmalı? Altın satmak ve almak için uygun zaman ne zaman?

para.jpg

FED'İN ALTIN İÇİN UYGULADIĞI POLİTİKA NE?

Altın dünü 933,90 ile kapatırken bugün 924,03 ile giriş yaptı. Hızla yükselen iniş-çıkışlar yaşayan altın küçük yatırımcıyı düşündürmeye başlarken, uzman isim İslam Memiş, yatırımcının beklemesini ifade etti. Gram altın ve dolar da yaşanan belirli durgunlukların altını çizen Memiş'ten yine dikkat çeken bir açıklama geldi. FED2in aldığı faiz yükseltme kararı ile piyasalarda taktik uyguladığını vurgulayan Memiş, gram altın için 900 TL bandına düşeceğini söyledi.

o-001.jpg

GRAM ALTIN DÜŞERSE ALIM YÜKSELİR

Gram altında sert düşüş olduğunda alım fırsatı doğacağını ifade eden Memiş, FED'in bu alımı engellemek için emtia fiyatlarında sert düşüş yapmadıklarını söyledi. Memiş, Ons altın içinse Ons 1900-1950 dolar arasında sıkıştığını belirtti.

ÖNEMLİ BİR AKIŞ OLMAYACAK

Hafta başında akışta önemli bir değişimin olmayacağını da söyleyen Memiş, FED'in uyguladığı taktiği de tek tek açıkladı. Özellikle Merkez Bankalarının faiz artırım sürecine girdiğinin altını çizen İslam Memiş, FED'in aldığı faiz kararının sürpriz olmadığını ifade etti. Gram altın ve dolar için yeni taktik uygulandığını belirten Memiş, FED'in 50 baz puan faiz artırımına gidebileceğini iddia etti.

altin-aa-1553624.jpg

FED HER AN PİYASAYA MÜDAHALE EDEBİLİR

Memiş, FED'in aldığı faiz artırma kararının emtia fiyatlarını normalde yükseltmesi ve gram altının 900 TL, Ons altının ise bu süreçte 1900 bandında seyretmesi gerektiğini söyledi. Ama durgun piyasanın yaşandığını ifade ederek her an fiyatları baskılama gücüne de sahip olduklarını ifade etti.

altin-memis.jpg

"DOLARDA BİR SIKIŞMA VAR MAYIS AYINI BEKLEYİN"

Altın alacak ve satacaklar için Mayıs ayının beklenmesi gerektiğini belirten Memiş, şu an dolar endeksinde bir sıkışma olduğunu söyledi. Memiş, FED'in bu baskılama politikasını Mayıs ayına kadar devam ettireceğini ve fiyatları kontrol altına alacaklarını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN