Huawei'nin SUV'u Piyasanın Tozunu Aldı! İşte Tesla'nın Gazını Alacak Huawei AITO M5 Modelinin Fiyatı Ve Özellikleri

Huawei'nin SUV'u Piyasanın Tozunu Aldı! İşte Tesla'nın Gazını Alacak Huawei AITO M5 Modelinin Fiyatı Ve Özellikleri

Herkesin büyük merakla beklediği Çin markası Huawei'nin elektrikli otomobili alıcının karşısına çıktı. Otomotiv piyasasında çok konuşulacak olan SUV özellikli Huawei elektrikli araç akıl durduran özellikleriyle 2022 yılının en popüler modelleri arasında yer alacağa benziyor. Batarya kullanımı ile fark atan AITO M5 Modelinin tasarımı da göz kamaştırıcı. İşte piyasanın tozunu alan Huawei SUV elektrikli otomobilin fiyatı ve özellikleri....

Piyasaya iddialı bir giriş yapan Huawei, üzerinde uzun süredir çalıştığı AITO M5 isimli elektrikli aracının satışına başladı. Üstün teknoloji yöntemiyle üretilen otomobil Çin'in adeta göz bebeği konumunda. İlk elektrikli araç üretimini gerçekleştiren Çin'in dünya markaları arasında zirveyi zorlayacağı öngörülüyor. İşte merakla beklenen Huawei AITO M5 elektrikli otomobilin dikkat çeken özellikleri ve fiyatı.

HUAWEİ'DEN PİYASAYA HIZLI GİRİŞ! HERKES BU MODELİ KONUŞACAK

150220221427267851187.jpeg

Teknolojik ürünler konusunda çığır yaratan Çin, ilklerine bir yenisini daha ekledi. Çin, uzun zamandır araç severlerin merakla beklediği elektrikli modelini piyasaya sürdü. Piyasaya hızlı bir giriş yapan Huawei'nin SUV özellikli modeli herkesin gözdesi konumuna geldi. İlk aracını yola çıkartan Huawei teslimata da başladı.

beyaz.jpg

AITO M5 İLE YOLDA KALMAYACAKSINIZ!

Uzun zamandır çip krizi ile mücadele eden otomotiv sektöründe otomobil markaları tek tek fiyat güncellemesine gitti. Mart ayın ilişkin fiyatlandırmalarda sıfır araç modelleri 300 bin aşağısında yok denecek kadar az. Çin ise doğa dostu yeni aracı ile hem bütçenize hem de göz zevkinize uygun elektrikli otomobilinin tamamladı. Satıcının karşısına çıkan Huawei AITO M5 modeli elektrikli olduğu için vergiden de muaf. Mart ayında teslimata başlayan Huawei AITO M5 modeli Hibrit sistemine sahip. Menzil konusunda da diğer takiplerine fark atan Huawei'nin elektrikli aracı uzun süreli batarya özelliği ile de yol kalmaları yüzde 90'a indiriyor. Yüzde 20 doluluk oranın da batarya süresi 45 dakika da yüzde 80'e ulaşmaktadır.

at.jpg

AITO M5, TESLA MODEL Y'YE RAKİP OLDU

Üstün menzil özelliğine sahip olan Huawei AITO M5 modeli, Tesla Model Y'ye rakip gözüküyor. Uzun batarya özelliğine sahip Huawei AITO M5, bataryanın bitmesi durumunda menzili uzatmak için fosil yakıt deposu mevcut. 1.100 kilometre üstü menzin mesafesine sahip olan SUV model, en uzun menzile sahip araçlar arasında yerini aldı.

aito-m5-6.jpg

DİĞER HUAWEİ ÜRÜNLERİYLE ENTEGRE

Öte yandan Huawei diğer araçlarıyla entegre olan HarmonyOS işletim sisteminden dolayı sürücüler, araçlarını çalıştırmak için Huawei akıllı saatlerini anahtar olarak kullanabilirler.

elektrik.jpg

Çin'in ilk elektrikli otomobili olan Huawei SUV özellikli AITO M5 modeli, Çin'de 42 bin dolarla satışa çıktı. Otomobil vergilerinden dert yanan sürücülerin tercih edeceği ilk araçlarda olacak olan AITO M5 elektrikli olduğu için vergiden muaf. Türk Lirası ile 623 bin lira olan AITO M5'in ülkemize geleceği konusunda ise herhangi bir bilgi yok şu an.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN