Devlet hastanesinde zimmet skandalı: Ameliyathane malzemelerini sattılar

Devlet hastanesinde zimmet skandalı: Ameliyathane malzemelerini sattılar

Bursa Şehir Hastanesi'nde, ameliyathane için alınan malzemeleri "kullanıldı" gibi gösterip satarak devleti zarara uğrattığı tespit edilen 3'ü hastane görevlisi 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, depo olarak kullandığı iş yerinde piyasa değeri 20 milyon lira olan tıbbi medikal malzeme ele geçirildi. 3 şüpheli tutuklanırken 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bursa Şehir Hastanesi'nde zimmet skandalı patlak verdi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, ameliyathane için alınan tıbbi medikal malzemelerin, "kullanıldı" gibi gösterip para karşılığında satıldığına yönelik ihbar üzerine harekete geçti.

9233660.jpg

4 KİŞİ GÖZALTINDA

Teknik ve fiziki takibin akabinde kimlikleri tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.

9233659.jpg

6 Mayıs'ta yapılan eş zamanlı operasyonlarda, hastane görevlisi D.B. (43), A.H.A. (40) ve C.G. (38) ile tıbbi medikal ürünleri satın alıp ticaretini yaptığı belirlenen C.I. (38) gözaltına alındı.

9233662.jpg

20 MİLYON LİRA DEĞERİNDE TIBBİ MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin depo olarak kullandığı iş yerinde yapılan aramada Bursa Şehir Hastanesi’ne ait olduğu tespit edilen, 20 milyon TL değerinde tıbbi medikal malzeme ele geçirildi.

9233661.jpg

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden hastane görevlisi D.B. ve A.H.A. ile tıbbi medikal ürünleri satın alıp ticaretini yapan C.I. çıkarıldığı mahkemece "Zimmet ve nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklanırken, hastane görevlisi C.G. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

9233658.jpg

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN