Devletten işletmelere ilk 6 ay geri ödemesiz 5 milyon TL'ye kadar faizsiz kredi

Devletten işletmelere ilk 6 ay geri ödemesiz 5 milyon TL'ye kadar faizsiz kredi

İşletmelere ilk 6 ayı geri ödemesiz faizsiz kredi desteği veriliyor. Dijital dönüşüme yatırım yapan işletmelere 5 milyon TL'ye kadar kredi imkanı sağlayan Faizsiz Kredi Desteği Programı son başvuru tarihi de açıklandı. İşte detaylar...

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), İstanbul'da yer alan işletmelerin dijital dönüşümlerini gerçekleştirmeleri için Dijital Dönüşüm İstanbul Faizsiz Kredi Desteği Programı'nı duyurdu.

İstanbul'daki dijital dönüşüm olgunluk analizi ve yol haritasına sahip işletmelere faizsiz kredi desteği verilecek.

Toplam bütçesi 200 milyon TL olan program kapsamında işletmelere; 2 milyon ile 5 milyon TL arasında, ilk 6 ayı geri ödemesiz 24 ay vadeli faizsiz kredi desteği verilecek.

REKABET GÜCÜNÜ ARTTIRACAK

Program ile işletmelerin üretim, yönetim, müşteriye erişim, işgücü vb. hususlarda dijital dönüşüm çalışmaları işletmeye özel olarak hazırlanmış yol haritasına göre gerçekleştirilecek.

Dijital ve ileri üretim teknolojileri kullanılarak kapasiteleri artırılacak olan işletmelerin, katma değerli ürünlerle rekabet güçleri yükseltilecek.

FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ SON BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU

Dijital Dönüşüm İstanbul Faizsiz Kredi Desteği Programı ile işletmelerin dijital dönüşüm teknolojilerine yönelik yatırım yapmasının sağlanması ve yerli teknoloji geliştiricilerin desteklenmesi de sağlanacak.

İşletmeler, söz konusu kredi desteğinden faydalanmak için 13 Ocak 2023'e kadar başvuru yapabilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN