Kavcıoğlu: Resesyon konuşulmayan tek ülke Türkiye

Kavcıoğlu: Resesyon konuşulmayan tek ülke Türkiye

Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin resesyon riski ile karşı karşıya olduğunu belirten Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "Resesyon konuşulmayan tek ülke Türkiye" dedi. Kavcıoğlu, son 5 yılın en düşük faiz oranları uygulandığını kaydetti.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Ankara Ticaret Odası'nı ziyaretinde açıklamalarda bulundu.

Yatırım ve üretim ortamını desteklemek üzere ekonomi politikalarının icra edildiğini aktaran Kavcıoğlu, "Son beş yılın ortalamasına baktığımızda en düşük faiz oranlarının uygulandığını görüyoruz. Sadece kredi faizinde değil, mevduat faizinde de devlet tahvilinde de en düşük oranlar geçerli. Merkez Bankası politika faizi yüzde 12, Hazine yüzde 9,9 ile borçlanıyor" dedi.

"KOBİ'LERE DÜŞÜK MALİYETLİ FİNANSMAN İMKANI"

2021 yılının son çeyreğinden itibaren uygulamaya alınan para politikası ve makro ihtiyati tedbirler ile kredi kompozisyonunda TL'nin payının arttığını bildiren Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu; KOBİ, esnaf ve tarım kredileri gibi krediye erişim imkanı daha sınırlı olan müşterilerin uzun vadeli ve düşük maliyetli finansman imkanına kavuşarak faaliyetlerini sürdürülebilir bir yapıda devam ettirmelerinin amaçlandığını anlattı.

"YÜZDE 23 OLAN KREDİ FAİZLERİ YÜZDE 18 GERİLEDİ"

Kavcıoğlu, "Makro ihtiyati politikalarla yatırım, istihdam, katma değerli üretim ve ihracatı artırıcı selektif kredi anlayışını uygulamaya başladık" dedi.

Kavcıoğlu, 2021 yılında ortalama yüzde 23 civarında olan ticari kredi faizlerinin yüzde 18 seviyesine gerilediğini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN