Dezenformasyon yasasına' 4 ay erteleme

Dezenformasyon yasasına' 4 ay erteleme

İktidarın 'dezenformasyon', muhalefetin de sansür yasası olarak tanımladığı, internet basını ve sosyal medyaya yönelik kanun teklifi ekim ayına ertelendi. Teklifin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri yeni yasa döneminde gerçekleştirilecek.

TBMM Genel Kurulu gündeminde bulunan, kamuoyunda 'dezenformasyon yasası' olarak bilinen teklifin görüşmeleri yeni yasa dönemine ertelendi.

AK Parti ve MHP’nin hazırladığı 'dezenformasyon teklifi'nin genel kurul görüşmeleri, kamuoyundaki sansür tepkileri ve AK Parti milletvekilleri arasında da bazı rahatsızlıklara neden olması sebebiyle ertelenmişti. Ek bütçe nedeniyle bu haftaya kaldığı belirtilen teklifin yeni yasama dönemine ertelenmesine karar verildiği öğrenildi.

Basın yasası ile dijital medyaya dair bazı değişiklikler içeren teklifle ilgili, AK Parti ve CHP Grup Başkanvekillerinin iki gündür sürdürdükleri görüşme sonucu bu karar alındı. Kısa Dalga'nın haberine göre teklifin ekim ayında başlayacak yeni yasama dönemine bırakılmasına karara verildi.

BASIN YASASINA ZAMAN KALMADI

AK Partili kaynaklar, Meclis'in 7 Temmuz’da kapanacağını belirterek gündemdeki acil yasaların öncelikle görüşüleceğini, basın yasasına zaman kalmayacağını söyledi.

Söz konusu maddeyle "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" olarak tanımlanacak suç kapsamında üç yıl hapis cezası öngörülüyor. "Suçun, failin gerçek kimliğini gizlemek suretiyle veya bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde" denilerek cezasının yarı oranında artırılmasına yönelik ibare ise eleştirilerin ardından Adalet Komisyonu'nda değişmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN