DGS başvuruları başladı mı? Dikey Geçiş Sınavı başvuru şartları ve tarihleri (2019)

DGS başvuruları başladı mı? Dikey Geçiş Sınavı başvuru şartları ve tarihleri (2019)

Dikey Geçiş Sınavı başvuruları ne zaman başlıyor? DGS başvuruları başladı mı? Önlisanstan mezun olup lisans programına geçiş yapmak isteyen öğrenciler için dikey geçiş sınavı hazırlıkları başladı. ÖSYM'nin yayınlayacağı sınav kılavuzunun ardından adaylar DGS başvurularını yapacaklar. 2019 Dikey Geçiş Sınavı başvuru şartları ve başvuru tarihleriyle ilgili detaylar haberimizde.

2019 DGS ne zaman? Dikey Geçiş Sınavı hazırlıklarını tamamlayan adaylar, DGS ile ön lisans eğitimlerini lisans eğitimine çevirecekler. Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru süreci için geri sayım devam ediyor. 2019 yılı DGS başvuruları, sınav kılavuzunun yayımlanması ardından başlayacak. DGS başvuruları nasıl yapılır, DGS başvurusu yaparken nelere dikkat edilir? İşte detaylar.

DGS BAŞVURULARI BAŞLADI MI? 

Binlerce öğrenci merakla dikey geçiş sınavı sürecinin başlamasını bekliyor. DGS başvuru kılavuzu yayınlandı mı? DGS başvuruları ne zaman başlayacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanacak olan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2019 için başvurular 26 Nisan - 8 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Bu yıl Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 30 Haziran 2019 tarihinde uygulanacak. DGS sonuçları ise ÖSYM'nin sınav takviminde yer alan bilgiye göre, 25 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak. Sonuçlar sadece 2018-2019 öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak.

ÖSYM tarafından paylaşılacak olan DGS başvuru kılavuzunun bu hafta içerisinde yayımlanması bekleniyor. 

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2018 yılında DGS başvuru ücreti geçtiğimiz yıl 100 TL olarak belirlenmişti. Bu yılki ücretin DGS başvuru kılavuzuyla belli olması bekleniyor.

 19-04/23/sinav.jpg

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) NEDİR?

DGS başvuru tarihleri beklenirken diğer yandan da Dikey Geçiş Sınavı nedir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Dikey Geçiş Sınavı, 2000 yılından bu yana meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılan sınavdır.

2019 yılı DGS sınavı 30 Haziran 2019 tarihinde düzenlenecek ve sonuçlar 25 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak. DGS başvuruları 26 Nisan ve 8 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılabilecek. DGS geç başvuru tarihi 21 Mayıs 2019 saat 23:59 olarak açıklandı.

DGS sınavında adaylara yönelik sayısal ve sözel bölümlerden oluşan bir yetenek testi uygulanacak ve her test 120 sorudan oluşacaktır. Sınav 180 dakika (3 saat) sürmektedir. Sınav saati, kılavuz içerisinde açıklanacak. Sınavda 15 dakika kuralı uygulanacak.

KİMLER DGS’YE GİREBİLİR?

Sınava, bir ön lisans programlarından mezun adaylar başvurabilir. Son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da sınava başvurabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN