Diyarbakır Cezaevi'ndeki darp iddialarına yalanlama

Diyarbakır Cezaevi'ndeki darp iddialarına yalanlama

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Diyarbakır 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlülerin darp edilmesi iddialarını yalanladı.

Adalet Bakanlığına bağlı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından Diyarbakır 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlülerin darp edilmesine ilişkin yer alan haberlerle ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bir basın açıklaması yayımladı.

'YASAK MADDE ELE GEÇİRİLDİ'

Açıklamaya göre, Diyarbakır 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 24 Haziran’da kapsamlı şekilde yapılan aramada bazı hükümlülerin üzerine ceza infaz kurumunda bulundurulması yasak olan madde ele geçirildi. Aramalar kapsamında hükümlü E.A., görevli personele mukavemet göstererek fiziki müdahalede bulundu ve aramalara engel olmaya çalıştı. Hükümlülerin üzerinden çıkan maddeler nedeniyle adli ve idare yönden soruşturma başlatıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ceza infaz kurumlarında tüm iş ve işlemler işkence ve kötü muameleye karşı sıfır tolerans anlayışıyla yürütülmektedir. Gerçeklikten tamamen uzak ve kötü niyetli söz konusu haber ve paylaşımlara itibar edilmemelidir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN