Dolandırıcılara karşı sosyal medyadaki linklere dikkat

Dolandırıcılara karşı sosyal medyadaki linklere dikkat

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, seçimde oy kullanacak vatandaşları oltalama riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yapılan açıklamada, sosyal medya platformları ve e-posta hesapları aracılığıyla e-Devlet Kapısı ismi ve görseli kullanılarak yapılan sahte bilgilendirme ve dolandırıcılık girişimlerine dikkat çekildi.

Türkiye, yarın gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sandık başına gidecek. Ancak seçmenlerin oy kullanma sürecinde dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarılar yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yapılan açıklamada, seçmenlerin oltalama riskine karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. Özellikle sosyal medya platformları ve e-posta hesapları aracılığıyla e-Devlet Kapısı ismi ve görseli kullanılarak yapılan sahte bilgilendirme ve dolandırıcılık girişimlerine dikkat çekildi.

Açıklamada, bu tür dolandırıcılık girişimlerinde, seçmenleri "Seçmen Kaydı Bilgilerini Doğrulama", "Seçmen Kaydı Sorgulama" veya "Oy Kullanacağınız Sandık Değişti" gibi başlıklar altında e-Devlet Kapısı arayüzünü taklit ederek kişisel verilerinizi ele geçirmeye çalışan sahte hesaplara karşı uyanık olunması gerektiği belirtildi.

Seçmenlere yönelik yapılan bu tür sahte bilgilendirme ve dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olunması, kişisel verilerin paylaşılmaması ve iletilen bağlantılara tıklanmaması gerektiği vurgulandı. Seçmen kaydı ve bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek için resmi kanallar olan e-Devlet Kapısı, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın internet sitesi ve mobil uygulamaları ile Çağrı Merkezi'nin kullanılması gerektiği önemle belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN