Dünyanın en iyi mimarileri o şehirlerde! Herkes Türkiye’ye o şehir için geliyor! Görenler yerleşme planı yapıyor

Dünyanın en iyi mimarileri o şehirlerde! Herkes Türkiye’ye o şehir için geliyor! Görenler yerleşme planı yapıyor

Seyahat etmeyi severler dünyanın dört bir yanına uçarken görülmeye değer 25 şehir tek tek sıralandı. Herkes Türkiye'ye o şehir için geliyor görenler büyülenip dönemiyor. Online Mortgage Advisor'ın hazırladığı listede dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehir belli oldu. İşte en iyi mimariye sahip o şehirler…

Ünlü mimarların dışa vurumu şehirlerin muhteşem kültürüne yansıyor. Mimarlığın sanat ile birleşimi inanılmaz eserler ortaya çıkarırken bir şehrinde tarihini oluşturuyor. Her şehrin farklı bir kimliği bulunurken dünyaca ünlü mimari listelerde tek tek sıralandı. Dünyanın en iyi mimarileri o şehirlerden çıkarken Türkiye'ye gelenler ise bu şehri de gördükten sonra yerleşme planı yapıyor. İşte en iyi mimariye sahip o şehirler…

pekin.jpg

25) PEKİN

Şehirde 3 mimari stil ön plana çıkarken bunlar Yasak Şehir, Tiananmen gibi yapılardaki İmparatorluk stili, 1950'ler ve 70'ler arasında inşa edilmiş kutuyu andıran yapılarıyla "Sino-Sov" stili ve son olarak modern formlardır.

miami.jpg

24) MİAMİ

Ekonominin ve kültürün bir arada buluştuğu şehir Miami, Art Deco yapılarıyla, yüzyılın ortasında modern evler ve çağdaş gökdelenleri bir araya getiriyor. Şehrin ilginç tarihi mimarisi ön plana çıkıyor.

dubai.jpg

23)DUBAİ

Dünyada en çok ziyaret edilen yerlerden biri de Birleşik Arap Emirlikleri'nde yer alan Dubai oluyor. Zenginlik kokan bu şehir farklı mimari tarzdaki binaları bir araya taşıyarak görkemli yapılar ve düzenli yerleşimiyle her yıl birçok kişiyi ağırlıyor.

strasbourg.jpg

22)STRASBOURG

Fransa'nın mimarisini anlatan Strasbourg, Fransa'da ortaya çıkan gösterişli mimari görkemli yapıları ile günümüze taşıyor.

st-petersburg.jpg

21) ST.PETERSBURG

Mimari denilince akla ilk gelen şehirlerden biri de Rusya'nın batıya açılan kapısı ST. Petersburg oluyor. Bu şehir Venedik ve Roma'nın sentezlenmiş hali olarak karşımıza çıkıyor.

istanbul-1.jpg

20) İSTANBUL

Türkiye denildiği zaman milyonlarca turist sadece İstanbul'u görmek için geliyor. Şehrin antik kısmının yanı sıra muhteşem bir tarihi içerisinde barındıran İstanbul, Bizans, Ceneviz Osmanlı ve modern Türkiye kaynaklarının bir arada buluştuğu muhteşem bir oluşum sunuyor. Birçok farklı medeniyeti tarihinde barındıran İstanbul Camii, Kilise, Sinagog, Saray, Kale, Kule ve Sarnıçları ile dikkat çekiyor.

berlin.jpg

19) BERLİN

Almanya'nın başkenti Berlin ise tarihi ve karakteristik dokunuşlarıyla mimariye öncülük ediyor.

amsterdam-1.jpg

18) AMSTERDAM

"Grachten" olarak bilinen Orta Çağ ve sömürge dönemi Amsterdam kanalları, evlerin ilginç duvarıyla birçok kültürü bir arada bulunduran bir mimari dokuya sahiptir.

chicago.jpg

17) CHICAGO

Çelik mimarinin ilk örneklerini gördüğümüz şehir gökdelenleriyle öne çıkmaktadır.

morocco.jpg

16) MOROCCO

Fas mimarisinin çağdaş sanat anlayışını yansıtan birçok yapı şehrin kültürel mimarisini oluşturur.

kopenhag.jpg

15) KOPENHAG

Danimarka'nın Romanesk ve Gotik mimarisinden etkilendiği muhteşem bir şehir olan Kopenhag tarihi bir kültürü de içerisinde barındırıyor.

tel-aviv.jpg

14) TEL AVİV

Bauhaus tarzı mimari yapısıyla şehir merkezinde yer alan ''beyaz kent'' çevresinde 5 binden fazla çağdaş yapı barındırır.

florence.jpg

13) FLORENCE

Katedralleriyle ünlü şehir gotik mimarinin izlerini taşır.

paris-1.jpg

12) PARİS

Dünyada en çok turist çeken yerlerden biri olan Paris Antik Yunan mimarisine şehrin her yerinde barındırıyor. Şehirde şatolar, saraylar ve estetik birçok yapı görkemli bir şekilde uzanıyor

stockholm.jpg

11) STOCKHOLM

Orta Çağ yapılarından izleri içerisinde barındıran Stockholm, çevre dostu tasarımlarıyla da farklı bir kimlik oluşturuyor.

milan.jpg

10) MİLAN

Çağlar boyu görkemli Katedralleri ve Bazlikalarıyla gotik mimarinin en önemli eserlerine ev sahipliği yapmıştır.

bordeaux.jpg

9) BORDEAUX

Fransa'nın bir liman kenti olan şehirde Garonne Nehri kıyılarında 350'den fazla tarihi yapısıyla bir turizm merkezidir.

viyana.jpg

8) VİYANA

Klasik Avrupa mimarisine nazaran Barok Dönemi mimarisine ait izler taşımaktadır.

budapeste-1.jpg

7) BUDAPEŞTE

Maceristan'ın başkenti olan şehirde birçok tarihi simge ve yapıya ev sahipliği yapar.

atina.jpg

6) ATİNA

Birçok tapınağa ve antik kente sahip olan şehir, Antik Yunan dönemi izleri taşır.

new-york-1.jpg

5) NEW YORK

New York mimarisinin tarihi kökenlerinden modern siluetine bir mimari oluşturur.

prag-1.jpg

4) PRAG

Barok ve gotik mimarinin en güzel örneklerini taşıyan şehirde birçok kültürel mimari özellikleri bir arada bulunur.

barcelona.jpg

3) BARCELONA

2000 yıllık tarihi barındıran şehir gotik mimarinin en güzel örnekleriyle anılır.

roma-1.jpg

2) ROMA

Forumlar, amfitiyatrolar, circuslar, bazlikalarıyla ünlü Persler, Mısırlılar ve Yunanlara ev sahipliği yapmıştır. Birçok kültürden izler taşır.

venedik.jpg

1) VENEDİK

İtalya'nın en dikkat çeken şehirlerinden biri tabii ki de Venedik oluyor. Kanallarla birbirinden ayrılmış köprülerle bağlanan 118 adanın üzerine kurulan Venedik kıyı şeridi boyunca uzanan Venedik Lagünü'nde, Po ve Piave nehirlerinin deltaları arasına kuruludur. Hem doğal güzelliği hem de mimarisi ile ünlenen Venedik, dünya mirası listesinde de yerini alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN