Dünyanın her yerinden Türkiye'deki bu noktaya geliyorlar! Dünyanın en iyisi seçildi

Dünyanın her yerinden Türkiye'deki bu noktaya geliyorlar! Dünyanın en iyisi seçildi

Dünya üzerinde gezilecek onlarca, yüzlerce mekan bulunuyor. Hepsi birbirinden güzelken en güzeli Türkiye’deki o yer seçildi. Dünyanın her yerinden Türkiye’deki bu noktaya akın akın geliyorlar! Dünyanın en iyisi orası seçildi…

Dünyanın her yerinde birbirinden güzel gezip görülecek yer var. Özellikle de doğa yürüyüşü, sahil kenarı yürüyüşü, kültürel yürüyüşler için çok elverişli alanlar mevcut. Türkiye ise bu alanların en güzelini kendi topraklarında bulunduruyor. Öyle ki dünyanın her yerinden Türkiye’deki bu noktaya geliyorlar. İşte gezi ve yürüyüş tutkunlarının en çok tercih ettiği 10 farklı rota…

DÜNYA ÜZERİNDEKİ EN GÜZEL 10 YÜRÜYÜŞ YERİ

1) TÜRKİYE/LİKYA YOLU

yeni-proje-6-001.jpg

Fethiye’den başlayıp Antalya’ya kadar uzanan ve tarihte Likya olarak adlandırılan bu yürüyüş rotası, Teke yarımadasında bulunan patikalardan bir bölümünün işaretlenerek oluşturulmuştur. Bu yolun uzunluğu 500 kilometreden fazladır. Fethiye’nin Ovacık bölgesi yakınındaki Hisarönü’nden başlayarak Antalya’ya neredeyse 20 kilometre uzak olan Konyaaltı, Geyikbayırı’na kadar uzanmaktadır. Yol, kırmızı ve beyaz yol çizgileriyle işaretlidir.

Likya yolu, 1992 senesinde İngiliz Kate Clow tarafından tasarlanmış ve yapımına başlanmıştır. Yapımı biten yol 1999 yılında yine Kate Clow tarafından açılmıştır. Adını ise bir dönem bölgeyi yöneten Likya uygarlığından almıştır.

2) PAKİSTAN/BALTORO K2

yeni-proje-7.jpg

Bu yolun yürüyüşü yaklaşık 25 gün sürmektedir ve bu özelliği ile de en yüksek yürüyüş noktalarından biri olarak geçmektedir. Baltoro Buzulu rotasında 8.611m yüksekliğe kadar çıkılmaktadır. Öte yandan dünyanın en uzun buzullarından birine karşı manzarası vardır. Yol boyunca hızlı akarsular ve nehirler yürüyüş severlere eşlik etmektedir.

3) FRANSA/HAUTE YOLU

fr.jpg

Bu yıl Fransa ve İsviçre arasında yer alan bir yürüyüş rotasıdır. Fransa'nın Chamonix bölgesinden başlayarak İsviçre’nin Zermatt bölgesine kadar uzanmaktadır bu yol üzerinde yaz aylarında yürüyüş yaparsanız yol boyunca karşınıza çıkan kulübeleri kiralayarak konaklama imkanı da bulabilirsiniz. Öte yandan size eşlik eden muhteşem manzaranın da tadını çıkarabilirsiniz.

4) AVUSTURALYA/OVERLAND YOLU

yeni-proje-8.jpg

Avustralya'da bulunan bu yürüyüş yolu Tazmanya’nın dünya mirasları listesinde yer almaktadır burası vahşi yaşamın kalbimden geçen bir rotaya sahiptir. Cradle Dağı’ndan St Clair Gölü’ne uzanan 65 km‘lik harika bir trekking rotası. Vahşi doğanın ortasında yürüyüş yapmak isteyen kişileri 6 günlük bir serüven bekliyor. Öte yandan bu yolda yürüyüş yapmak isteyen kişilerin Kasım ile Nisan ayları arasını tercih etmesi tavsiye ediliyor.

5) YENİ ZELANDA/TONGARİRO NORTHERN CİRCUİT

yeni-proje-9.jpg

Yeni Zelanda’da bulunan bu yol, yaklaşık 43 km uzunluğundadır. Bu rotada yürüyüş yapmak isteyen kişiler 3 ila 4 gün arasında zaman harcamaktadır. Bunun yanı sıra Tongariro Dağı ve Ngauruhoe Dağı etrafında muhteşem volkanik manzaralar vardır.

6) YUNANİSTAN/METEORA

yeni-proje-10.jpg

Dünyanın en iyi yürüyüş yolları listesinde altıncı sırada yer alan ülke ise Yunanistan’dır. Buradaki yürüyüş rotası dik ve dar özellikleriyle ön plana çıkıyor. Yol boyunca trekking rotaları yer alıyor.

7) AMERİKA/KALALAU ROTASI

yeni-proje-11.jpg

Bu rota dünyanın en iyi yürüyüş yolları arasında yer almaktadır. Bununla beraber tehlikeli ve zor yollardan oluşması ile dikkatleri çekmektedir. 2 gün süren bu yolculukta yaklaşık 30 km yol yürünmektedir.

8) İSVEÇ/KUNGSLEDEN

yeni-proje-12.jpg

Gezilip görülecek birçok yeri olan ülkelerden biri de İsveç’tir. İsveç'te bulunan bu yol 440 km uzunluğundadır. Ayrıca Avrupa’nın en eski yürüyüş rotalarından birisi olarak bilinmektedir. Bu yol kralın yolu olarak anılmaktadır. Öte yandan yol boyu her 20 kilometrede bir dağ kulübeleri vardır. Bu yolu tamamlamak için yaklaşık bir ay süreye ihtiyaç vardır ve yol 4 bölümden oluşmaktadır.

9) NEPAL/ANNAPURNA ROTASI

yeni-proje-13-001.jpg

Himalayaların en çok ilgi gören yürüyüş rotalarından biri olan bu yol dünyanın en yüksek dağları arasında yer almaktadır. Yürüyüş yaparken 5.400 m yüksekliğe kadar çıkılır. Bu doğrultuda 14 ile 23 gün yürüme yolu sürmektedir.

10) İNKA YOLU

yeni-proje-14-001.jpg

Geçmişte İnkalar, Mayalar, Astekler ve daha birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu topraklarda yer alan İnka yolu 49 km uzunluğa sahiptir. Kutsal vadiden başlayıp Machu Picchu‘da bitmektedir. Yürüyüş boyunca 3 adet yüksek geçitten geçilmektedir. Ayrıca bu uzun ve zorlayıcı yolculukta çadırlarda konaklama imkanı vardır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN