Düzce'de korkutan görüntü

Düzce'de meydana gelen depremde Sarıdere köyünde yüzey çatlağı oluştu. Çatlak, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Ayrıca 321 binada yapılan hasar tespitinde, 3 binanın ağır hasarlı olduğu belirlendi.

Düzce'de dün (23 Kasım 2022 Çarşamba günü) saat 04.08'de 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Gölyaka ilçesi olan zelzelede panik nedeniyle 93 kişi yaralandı. Tekirdağ'dan Ankara'ya kadar birçok ilde hissedilen depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar da yaşandı.

Düzce Valisi Cevdet Atay, deprem nedeniyle kentte eğitim öğretime iki gün daha ara verildiğini açıkladı.

duzce-depremi-yikilan-binalar.jpg

YÜZEY ÇATLAĞI OLUŞTU

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yapılan açıklamaya göre, depremin ardından bölgede en büyüğü 4,3 olmak üzere toplam 218 artçı sarsıntı meydana geldi.

TRT Haber'de yer alan habere göre, depremin ardından Gölyaka ilçesine bağlı Sarıdere köyünde yüzey çatlağı oluştu.

duzce-depremi-yuzey-catlagi-2.jpg

3 BİNA AĞIR HASARLI

Bölgedeki 321 binada hasar tespitleri yapılırken, Gölyaka'daki 5 bina ve 8 bağımsız bölümde ağır hasar tespit edildi. Cumayeri, Gümüşova ve merkezde ise 3 binanın ağır hasarlı olduğu belirlendi. Öğrenci yurtlarında ise herhangi bir hasar söz konusu değil.

duzce-depremi-hasarli-binalar.jpg

AFAD 200 ÇADIR KURDU

AFAD, kentte yaşanan deprem nedeniyle bu geceyi evinde geçirmek istemeyen ve evleri hasar gören depremzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması için bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, ilk etapta Anıt Park Meydanı ile Millet Bahçesi'ne 5 kişilik 200 çadır kurdu. Çadırların kurulmasına Düzce Belediyesi, AFAD gönüllüleri, Düzce Arama Kurtarma Ekibi (DAKE) ve bazı sivil toplum kuruluşları da yardımcı oluyor.

duzce-depremi-yuzey-catlagi-1.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN