Evin beşik gibi sallandığı şoke eden anlar kamerada

Düzce depreminden etkilenen Yakabayat köyünde tek katlı bir evin deprem sırasında sarsılma anları güvenlik kamerasına yansıdı. Saz köyünde de hasar gören cami ibadete kapatıldı.

Düzce'de bugün (23 Kasım 2022 Çarşamba günü) saat 04.08'de 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Gölyaka ilçesi olan depremde panik nedeniyle 93 kişi yaralandı. Tekirdağ'dan Ankara'ya kadar birçok ilde hissedilen zelzelenin ardından bölgede artçı sarsıntılar da yaşandı.

Depremden etkilenen Bolu'ya Yakabayat köyünde tek katlı bir evin deprem sırasında sarsılma anları güvenlik kamerasına yansıdı.

duzce-depremi-hasarli-binalar-1.jpg

HASAR GÖREN CAMİ İBADETE KAPATILDI

Merkez üssüne 32 kilometre uzaklıktaki Kaynaşlı ilçesine bağlı Saz köyünün de camisi hasar gördü. Caminin duvarlarında çatlaklar oluştu. Cami imamı Bekir Sat, depreme camide yakalandığını belirterek, "Ciddi bir şekilde sallandık. Camimiz ciddi bir hasar aldı. Şu anda camimizin faaliyetleri durduruldu, namaz kılınmıyor. Valilik tarafından gönderilen heyetin kararı sonucu bir değerlendirme yapılıp camimizin açılıp açılmayacağına dair bilgi verilecek. Mihrap bölümünün üst taraflarında derin çatlaklar oluştu ve camimizin dış duvarları hasar gördü" dedi.

duzce-depremi-hasarli-binalar-4.jpg

"1999 DEPREMİNDEN ÇOK HIZLIYDI"

Fındıklı köyünde oturan Mehmet Arslan da depremin ardından artçı sarsıntıların kesilmediğini söyledi. Evinin bahçesinde yarıklar oluştuğunu söyleyen Arslan, "Hayvanlarımız huzursuzdu. Sabah yemeleri için elma götürmüştüm. Normalde hemen yerler; ancak deprem olmadan önceki sabah yemediler. Onlar da korkmuşlardı.

Evimizde çatlaklar var. Deprem sonrası gelen jandarma ekipleri rapor tuttu ve eve girmemizin tehlikeli olduğunu, bahçeye çadır kurmamız gerektiğini söylediler. Bu deprem, 1999 depremine göre çok hızlıydı. O zaman da evimizdeki eşyalar devrilmişti. Bu sefer evin yıkılacağını düşündüm. Kendimi dışarıya zor attım" ifadelerini kullandı.

duzce-depremi-hasarli-binalar-3.jpg

"SALLANTININ HİÇ DURMAYACAĞINI DÜŞÜNDÜK"

Deprem, Kaynaşlı ilçe merkezinde de hasara neden oldu. Dükkanlardaki raflar devrildi ve esnafın malları zarar gördü. İlçede züccaciye dükkanı işleten Avni Karadeniz, depremin ardından dükkanına geldiğini belirterek, "Ne diyeceğimi, ne yapacağımı bilmiyorum. Deprem anında korktuk ve paniğe kapıldık. Çocuklarımızı alıp bir an önce binayı terk etmek istedik. İlk önce binanın çatısında çıktık, orada biraz bekledik.

Sonrasında grup halinde binayı terk edip dışarıya çıktık ve sabaha kadar dışarda bekledik. 1999 depremi gibi aynı büyüklükte hissettik. Bir an sallantının hiç durmayacağını düşündük" dedi.

duzce-depremi-hasarli-binalar-2.jpg

İlgili Haberler