Prof. Dr. Şengör'den korkutan 'İstanbul depremi' açıklaması: Jeologlar yanıldı, bir daha uyarma fırsatımız olmayabilir

Prof. Dr. Şengör'den korkutan 'İstanbul depremi' açıklaması: Jeologlar yanıldı, bir daha uyarma fırsatımız olmayabilir

Düzce'de 5.9 büyüklüğünde depremi 'kötü bir haber' olarak değerlendiren yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, "İstanbul'u bir kez daha uyarıyorum. Ve belki bundan sonra bir kez uyarma fırsatımız dahi olmayabilir" dedi.

Düzce'de bugün (23 Kasım 2022 Çarşamba günü) saat 04.08'de 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Gölyaka ilçesi olan zelzelede panik nedeniyle 93 kişi yaralandı. Tekirdağ'dan Ankara'ya kadar birçok ilde hissedilen depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar da yaşandı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı'ya konuşan yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, depremin Düzce'deki gerilimi boşalttığı görüşünü reddederken, İstanbul depreminin epey yaklaştığını düşünüyor.

duzce-depremi-kac-siddetinde-oldu.jpg

"JEOLOGLAR YANILDI"

Celal Şengör'ün Düzce depremi hakkındaki değerlendirmesi şöyle:

Bu deprem müthiş kötü bir haberdir. Bu deprem Kuzey Anadolu Fayı'nın hareketinin tüm jeologlar tarafından tam olarak anlaşılamadığının göstergesidir.

22 yıl içinde Düzce'de ikinci bir deprem bu. Oysa herkes Düzce'nin gerilimini boşalttığını ve uzunca bir süre ciddi bir deprem olmayacağını düşünüyordu. Öyle olmadığını gördük.

"İSTANBUL DEPREMİ ARTIK ÇOK YAKIN"

Bunun anlamı şu. İstanbul depremi bayağı yakınlaşmış. Stres birikimi had safhaya yaklaştı.

Naci Görür'ün dediği doğru; Bolu Dağı'na doğru da bir deprem bekleyebiliriz. Ama orada 1944'te bir deprem oldu. Stres var ama çok büyük bir depreme yol açacak kadar değil.

Asıl stres birikimi Batı'ya doğru oldu. Yani Adapazarı, Gölcük ve İstanbul.

"BİR DAHA UYARMA FIRSATIMIZ OLMAYABİLİR"

İstanbul'u bir kez daha uyarıyorum. Ve belki bundan sonra bir kez uyarma fırsatımız dahi olmayabilir.

Sana tavsiyem İstanbul'dan, şehir içindeki evinden taşın. O kadar hazırlıksızız ki, bir doğalgaz boru hattının kırılması bile yeter. Taşın çünkü Fatih'siz bir hayat istemiyorum.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN