e-Devlet'ten başvuru yapan EYT'lilere talih kuşu kondu! Listedekiler tek maaşa talim etmeyecek: Nisan ayında alacakları toplam rakam dudak uçuklattı!

e-Devlet'ten başvuru yapan EYT'lilere talih kuşu kondu! Listedekiler tek maaşa talim etmeyecek: Nisan ayında alacakları toplam rakam dudak uçuklattı!

EYT yönetmeliği ile milyonlarca vatandaş, SGK merkezlerinde veya e-devlet aracılığıyla emeklilik başvurusunda bulundu. Mart ayında emekli olan EYT'liler için sevindirici haber verildi. EYT emeklileri hem ikramiye ücreti hem de enflasyon farkını alıyor. Ayrıca EYT emeklileri en az 1,5 maaş alacak. Burada en önemli kriter başvuru tarihleridir. EYTliler ilk maaşlarını ne zaman alacak, bayram ikramiyeleri ne zaman hesaplarda olacak? Soruları merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Daha fazla detaya haberimizden ulaşabilirsiniz…

EYT yönetmeliğinin Resmi Gazete'de yayımlanması sonrasında yıllardır emeklilik bekleyen ancak yaş kriteri nedeniyle emekli olamayan yüzbinlerce vatandaş başvurdu.

Mart ayında emekli olan EYT'lilere Nisan'da Ramazan Bayramı, Haziran'da da Kurban Bayramı ikramiyesi verilecek.

EYT

Tüm emekliler Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi bayram ikramiyesi alacak.

İkramiyeler yeni emekli olanlara da ödendiği için bu fırsat EYT'lilerin ayağına geliyor. Bu ay EYT üyeleri ve diğer hak sahiplerinin emeklilik hesapları 1 Nisan'da başlayacak. Bu emekliler 17 Nisan'dan itibaren tahsis numarasının son hanesine göre Nisan-Mayıs maaşlarını peşin alacaklar.

EYT

TÜM EYT'LİLER EN AZ 1.5 MAAŞ ALACAK

Sabah gazetesinin haberine göre bu emekliler 1 Nisan maaşlarının bir kısmını da kıdem tazminatı olarak alacak. Böylece tüm en az 1,5 maaşı ceplerine atacak. Örneğin maaş günü ayın 20'si olan bir EYT'li, maaşını ilk olarak 20 Nisan - 20 Mayıs arasında peşin olarak alır.

EYTliler 01-20 nisan döneminin farkını alacak. Daha önceki taleplerde olduğu gibi bu yıl da tüm emeklilerin maaşlarının bayram öncesi ödenmesi mümkün olabilir. Bu durumda herkes maaşını bayrama kadar alacak. Ancak sıklık nedeniyle yetişemezse EYT'lilere Mayıs'ta 2 emekli maaşı, Nisan'da da farkı ödenecek.

EYT

BAŞVURULAR MART AYINDA YAPILACAK

Emekli ikramiyesi Mart ayında başvuran tüm emekliler için geçerlidir. Bu emekliler ilk bayram ikramiyelerini bayramdan önce nisan ayında almış olacaklar. Bu nedenle Mart ayında emekli olan tüm EYT'liler Ramazan Bayramı ikramiyelerini Nisan ayında alacaklardır. Bayram ikramiyesini almak için Mart ayında başvurmanız yeterlidir. Daha sonra başvuranlar, Kurban Bayramı ikramiyesini alacaklar.

EYT

İKRAMİYE OLARAK KAÇ LİRA ÖDENECEK?

Mevcut uygulamaya göre emekliler her iki tatilden 1100 olmak üzere toplam 2200 Türk Lirası bayram ikramiyesş alıyor. Ancak bu yıl bu ikramiye artacak. Karar verildiğinde emeklilere bilgi verilecek ve yeni miktar aktarılacaktır. Ancak değişiklik olmazsa Nisan ayında her emekli ve EYT'linin hesabına 1100 Türk Lirası tahsil edilecek.

Mart ayında başvuran EYT üyeleri, Ramazan Bayramı ikramiyesini Nisan'da, ikinci ikramiyeyi de Kurban Bayramı'ndan önce Haziran'da alacak. EYT'liler bu ikramiyeleri aldıktan sonra 3 Temmuz'daki 6 aylık enflasyon duyurusunu bekleyecek.

Bugün açıklanan 6 enflasyon oranı emeklSSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına doğru bir şekilde yansıdı. Emekli sandığı, toplu sözleşmedeki zam dışında emeklilere fark yaratıyor. Daha önceki zamanlarda olduğu gibi burada da enflasyonun hızlanmasına bir refah bileşeni eşlik edebilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN