E okul veli giriş ve not öğrenme |

E okul veli giriş ve not öğrenme |

E okul veli giriş ve not öğrenme bu günlerde sıkça kullanılıyor. 2018-19 eğitim öğretim yılının ilk yarısnın tamamlanmasına artık sayılı günler kaldı. Eörenci ve veliler e okul veli giriş üzerinden sınav sonuç sorgulama yapıyor, takdir ve teşekkür hesaplıyor. Peki E okul veli giriş ve not öğrenme nasıl yapılır?

E okul veli giriş ve not öğrenme ile ilgili, detaylar merak ediliyor. 2018-2019 eğitim ve öğretim sezonunun ilk döneminin sona ermesi için geri sayım başladı. Milyonlarca öğrenci ve veli karne heyecanı yaşıyor. sınav sonuç sorgulama yapmak isteyen öğrenci ve veliler E okul veli giriş üzerinden notlarını öğrenip takdir teşekkür hesaplama yapıyor. E okul veli giriş sınav sonuç sorgulama ile ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2018-2019 eğitim ve öğretim sezonunun ilk döneminin sona ermesi için geri sayım başladı. E okul veli giriş sisteminde büyük yoğunluk yaşanıyor. Takdir ya da teşekkür belgesi almanın hayallerini kuran öğrenciler e okul veli giriş üzerinden sınav sonuç sorgulama yapıyor ve takdir teşekkür hesaplıyor. E okul veli giriş sistemi ile ilgili adımları burada bulabileceksiniz.

E OKUL VELİ GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

18 Ocak Cuma günü öncesi milyonlarca öğrencim ve velide karne heyecanı başladı. Takdir ya da teşekkür belgesi almanın hayallerini kuran kişiler karne almadan önce e okul öğrenci giriş işlemleri ile ortalama puanlarını görüntüleyebiliyor. E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile son sınav sonuçları, sözlü notları öğrenmek için TC kimlik numarası ve okul numarası ile sisteme giriş yapabilirsiniz. VBS öğrenci giriş ekranına ulaşmak için izleyeceğiniz adımları burada bulabilirsiniz.

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile sınav sonuçları, sözlü notları ve ortalama karne puanınızı görüntüleyebilirsiniz. Bu işlemleri yapmak için TC kimlik numaranızı ve okul numaranızı yazmanız gerekecektir.

19-01/15/2235691_810x458.jpg

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İLE ÖĞRENCİ GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapmak için öncelikle e-okul.meb.gov.tr adresini ziyaret edin. Ardından pencerenin sağ tarafında sizden istenilen (TC kimlik numarası, okul numarası) bilgilerini hatasız bir şekilde doldurunuz. Ardından sistem üzerinden sınav sonuçları, sözlü notları, karne notu, ders programı ve daha birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.

YENİ YÖNETMELİK İLE TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Yayımlanan yeni yönetmelik değişikliğinin ardından takdir teşekkür hesaplama işlemi de değişiklik gösterdi. Buna göre özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen öğrenciler, not ortalamasını karşılaması halinde belge alabilirken, not ortalaması yeterli olmasına rağmen devamsızlık koşulunu karşılamayan öğrenciler belge almaya hak kazanamayacak.

İşte, 1 Ekim tarihinde yayımlanan yönetmelik değişikliği bilgileri;

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;
a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN