e-Ticaret sitelerinden depremzedelere ortak yardım kampanyası! İşte destek kartları alabileceğiniz web siteleri

e-Ticaret sitelerinden depremzedelere ortak yardım kampanyası! İşte destek kartları alabileceğiniz web siteleri

Deprem bölgesine uzaktan yardım yapmak isteyenler için bütün e-ticaret siteleri özel kampanya düzenlemeye başladı. Deprem bölgesinde ihtiyaç olan malzemeler alışveriş sitelerinden satın alınarak direkt gönderiliyor. Öte yandan yardım kartları satın alarak nakdi yardım yapmak da mümkün. İşte, deprem yardımı yapılabilen e-ticaret siteleri...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 29 bin 605 kişi hayatını kaybetti, 80 bin 278 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

deprem-bolgesine-nasil-yardim-yapilir.jpg

DEPREM YARDIMLAŞMA SEFERBERLİĞİ

Depremden sağ kurtulanlar için yurt içinden ve yurt dışından milyonlarca insan seferber oldu. Özel ve kamu kurumlarının yardım kampanyasının yanı sıra gelişen teknoloji ile dijital yardımlar da yapılabiliyor.

Ticaret Bakanlığı, e-Seferberlik adı altında birçok e-ticaret platformunu görevlendirdi. Deprem Yardımlaşma Seferberliği kampanyası ile birçok e-ticaret platformunda deprem bölgesine gitmek üzere temel ihtiyaçlar satılmaya başlandı.

Bu temel ihtiyaçlar arasında ısıtıcılardan çocuk mamalarına, kışlık giyim ürünlerinden bakliyata, kedi-köpek mamalarından elektrikli ocaklara kadar birçok ürünü görmek mümkün. Ürünler genellikle sürekli güncelleniyor, ancak e-ticaret platformları bunları kendi yöntemlerine göre yapıyor.

Örneğin; Amazon ürünlerin aciliyetine göre bir sayı belirliyor, o sayıya ulaşan ürün listeden kaldırılınca yerine yeni bir ürün ekleniyor. Hepsiburada ürünleri düzenli aralıklarla güncelliyor. Benzer bir şekilde Trendyol ve n11'de de sürekli bir güncelleme durumu mevcut.

deprem-bolgesi-ihtiyac-malzemeleri.jpg

Deprem Yardımlaşma Seferberliği'ne katılan platformlar şöyle:

* Hepsiburada
* Trendyol
* Amazon
* N11
* PTTAVM
* Çiçeksepeti
* Yemeksepeti
* Getir
* Migros
* Morhipo

DESTEK KARTLARI

Deprem Yardımlaşma Seferberliği'nin yanı sıra e-ticaret platformları üzerinden AFAD, AKUT, AHBAP, Kızılay gibi derneklere destek kartları almak da mümkün.

Kartların değeri 50 ila 1000 TL arasında değişiyor. Genellikle bir karttan maksimum 500 adet alınabiliyor ve kartların dijital bir ürün olduğunun da altının çizilmesi gerekiyor. Meblağ seçimleri ilgili sayfalardan yapılabiliyor.

Platformlardaki destek kartları şu şekilde:

HEPSİBURADA

* AFAD
* AHBAP
* AKUT
* Kızılay

TRENDYOL

* AFAD
* AHBAP
* AKUT
* Kızılay

AMAZON

* AHBAP
* Kızılay

N11

* AFAD
* AHBAP
* AKUT
* Kızılay

MORHIPO

* AHBAP
* AKUT
* Kızılay

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN