Ebeveynler dikkat! SimSimi uygulamasının hedefinde çocuklar var

Ebeveynler dikkat! SimSimi uygulamasının hedefinde çocuklar var

İnternet, sunduğu imkanlarla hayatımızı kolaylaştırırken, çocuklar ve gençler için tehlikeli içerikler barındırma riski de taşıyor. Son zamanlarda sıkça gündeme gelen Sim Simi uygulaması da bu tehlikelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Uygulamanın hedefinde çocuklar var.

İnternette çocuklar için tehlikeli uygulamalar artarak devam ediyor. Son zamanlarda sıkça duyulan yapay zeka uygulaması SimSimi uygulaması dikkat çekti. NTV'nin haberine göre, uygulamanın hedefinde çocuklar var. Uygulamaya yetişkinlerin de kayıt olduğu ortaya çıktı.

Klinik Psikolog Yasemin Meriç Kazdal, konuyla ilgili “Hem yaşı küçük olmasına rağmen yaşını küçük göstererek bu platformu çocuklarımız kullanabiliyor daha da kötüsü yaşı büyük olmasına rağmen kendisini çocuk gibi göstererek yetişkinler özellikle sapkın düşünceler içerisinde olan yetişkinler bu programı kullanabiliyorlar.” diyerek “Eğer cinsel içerikli yazışmalar oluyor ise bazı talepler oluyorsa bu kişilerin pedofili olma ihtimali yüksek.” ifadelerini kullandı.

ddssss.jpg

Bu şekilde çocuklarla başlayan sohbet istismar, tehdide kadar varabiliyor.

'ÇOCUKLAR YAKINDAN TAKİP EDİLMELİ'

Uzmanlara göre aileler çocukların psikolojilerinde bir değişiklik olup olmadığını yakından takip etmeli.

Kazdal bu noktada, “Programı kullanan çocukların ve burada iletişimde olan çocukların stres ve kaygı seviyesinin çok yükselmesine eğer içinden çıkamıyorsa depresif belirtilerin ortaya çıkmasına neden olabiliyor.” uyarısında bulundu.

ÇOCUKLAR NEDEN RİSK ALTINDA

Uzmanlara göre, SimSimi'nin çocuklar için tehlikeli olmasının birkaç sebebi var.

HERKESİN KOLAYCA ERİŞEBİLMESİ

Uygulamaya herhangi bir yaş sınırı olmadan erişilebiliyor. Bu durum, yetişkinlerin de çocuklarla iletişime geçebilmesine imkan tanıyor.

ÇOCUKLARI HEDEF ALAN İÇERİKLER

Sim Simi'de şiddet, nefret ve cinsellik içeren içerikler de yer alıyor. Bu içerikler çocukların gelişimini olumsuz etkileyebilir ve onları travmatize edebilir.

KİŞİSEL BİLGİLERİN PAYLAŞIMI

Uygulamada, kullanıcıların kişisel bilgilerini paylaşmaları isteniyor. Bu bilgiler, kötü amaçlı kişiler tarafından kullanılabilir.

SİBER ZORBALIK

SimSimi, siber zorbalık için de bir platform haline gelebilir. Yetişkinler, çocukları taciz etmek veya tehdit etmek için uygulamayı kullanabilir.

Uzmanlar aileleri tedbir almaları konusunda uyararak, çocukların akıllı telefon ve saatlerinde girebilecekleri uygulamaların denetleyen programlar olduğuna dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN