Ehliyet alacaklara çok kötü haber! Öyle bir zam geliyor ki asgari ücreti bile geçecek

Ehliyet alacaklara çok kötü haber! Öyle bir zam geliyor ki asgari ücreti bile geçecek

Sürücü kursu fiyatlarına büyük zam hazırlığı yapılıyor. Sürücü kursu fiyatına gelecek zamla birlikte ehliyet alma bedeli 11 bin 500 TL olan asgari ücreti geçecek. İşte, zamlı ehliyet kursu ve ehliyet alma fiyatı...

Ehliyet almak için zorunlu olan sürücü kurslarına zam geliyor. 10 Temmuz 2023 tarihinden itibaren sürücü kursu fiyatlarında büyük bir artış bekleniyor. Yeni düzenlemeye göre ehliyet fiyatı 13 bin TL'ye kadar çıkacak.

SÜRÜCÜ KURSU FİYATI NE KADAR?

Ehliyet fiyatlarında yaklaşık olarak yüzde 86'lık bir artış bekleniyor. Ancak bu fiyatlar şehirlere göre değişiklik gösterecek.

Son düzenlemeye göre İzmir'de ehliyet fiyatı 10 bin 500 TL, İstanbul'da 11 bin TL ve Ankara'da 12 bin TL olarak belirlendi. Sınav ücretleri ise şu anda aynı kalacak. Yazılı sınav harcı 240 TL ve direksiyon sınavı harcı 295 TL olarak ödenecek.

SÜRÜCÜ KURSU FİYATLARINA NE KADAR ZAM GELECEK?

Sektörden gelen açıklamalara göre, bu düzenlemeyle en az yüzde 30'luk bir zam bekleniyor. Ayrıca, bu zamdan sonra yıl içinde ikinci bir zammın daha yapılması gündemde.

Bu nedenle zamdan etkilenmek istemeyen sürücü adayları, 10 Temmuz'a kadar kayıt yaptırabilirler. 10 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılan sürücü kursu başvurularında eski fiyatlar geçerli olacak.

Zamdan etkilenmek istemeyen adaylar, hızlı bir şekilde harekete geçerek sağlık raporu, fotoğraf, diploma gibi gerekli belgeleri kayıt yaptıracakları sürücü kursuna teslim etmeli.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN