Ekmeğe zam gelecek mi? Ekmek fiyatı ne kadar 2022?

Ekmeğe zam gelecek mi? Ekmek fiyatı ne kadar 2022?

Ekmek fiyatı 2022 yılında zam üstüne zam gördü. Gider maliyetlerinin artması nedeniyle 210 gram ekmeğin fiyatı 5 lira oldu. İstanbul'da İBB'ye bağlı Halk Ekmek ise 250 gram ekmek 3 liraya yükseldi. Eylül içerisinde fırın ekmeğine bir zam daha yapılması bekleniyor. İşte, güncel ekmek fiyatları 2022...

Ekmek zam haberleri bu yıl gündemi sık sık meşgul etti. Zira enflasyonun yükselmesi, enerji ve akaryakıt fiyatlarının artması ve dövizin yükselmesi bütün gıda ürünlerinin fiyatlarının artmasına neden olurken, ekmek fiyatlarına da zamlar peş peşe geldi. Son ekmek zammı temmuz ayında yaşanmışken, eylül ayında yeni bir dalgası daha bekleniyor.

EKMEĞİN GÜNCEL FİYATI NE KADAR?

Türkiye Fırıncılar Odası'nın verilerine göre, 10 Eylül 2022 itibarıyla Türkiye genelinde 210 gram ekmek 5 TL'den satılıyor.

Ham maddeye erişim kolaylığı, nakliyat, dükkan kirası gibi nedenlerle ilden ile, ilçeden ilçeye 200-210 gram ekmeğin fiyatı 4-6 TL arasında değişebiliyor.

İSTANBUL HALK EKMEK FİYATLARI

Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle üretim maliyetleri artan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Halk Ekmek'te (İHE) 10 Eylül 2022 itibarıyla 250 gram ekmek 3 TL'den satılıyor.

Son olarak ağustos ayında ürünlerine zam yapan İstanbul Halk Ekmek'in güncel fiyatlarını www.ihe.istanbul/urunlerimiz internet adresinden kontrol etmek mümkün.

EKMEĞE NE ZAMAN ZAM GELECEK?

Karar'dan Sacide Demir'in haberine göre, sanayide kullanılan elektriğe yüzde 50.8, doğalgaza ise yüzde 49.5 zam maliyetleri katlarken, başta temel gıdalar olmak üzere fiyat artışlarının habercisi oldu. Neredeyse iki ayda bir zamlanan ekmek fiyatına maliyet zammının yolda...

210 gramlık ekmeğin maliyetinin 5.7 lirayı aştığını söyleyen Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, yakın dönemde 6 TL'den satılabileceğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN