El Nino felaketi 3 kenti vuracak! Meteorolojiden 'tedbir alın' uyarısı: Kötü haberler üst üste geliyor

El Nino felaketi 3 kenti vuracak! Meteorolojiden 'tedbir alın' uyarısı: Kötü haberler üst üste geliyor

El Nino hava sistemi adeta Türkiye'yi esir aldı. Güneş bir türlü yüzünü göstermezken havalar da mevsim normallerinin aksine bir o kadar serin geçiyor. El Nino hava sistemiyle birlikte pek çok ilimizde aşırı yağışlar nedeniyle sel felaketi ve can kayıpları yaşanmakta. Uzmanlar yarın için El Nino sisteminin 3 şehrimizi esir alacağını ve önlem alınması gerektiği uyarısında bulundu.

Türkiye bir süredir El Nino hava sisteminin etkisinde ve pek çok kentimizde aşırı yağışlar nedeniyle sel felaketleri yaşanmakta. Yaşanan bu seller nedeniyle pek çok vatandaşımız hayatını kaybetti. Sellerin meydana getirdiği maddi kayıplar da cabası. Ünlü meteorolog Kerem Ökten El Nino'nun yaz ayı boyunca Türkiye'de etkisini göstereceği uyarısında bulunmuştu. Ökten bu uyarılarının ardından özellikle yarın için 3 kentimiz için önemli uyarılarda bulundu. İşte detaylar...

kerem-okten.jpg

Meteorolog Kerem Ökten'in uyarılarına göre, Uşak, Ankara ve Kırşehir şehirlerinde yarın şiddetli yağışlar beklenmektedir. Özellikle Ankara'da öğleden sonra başlayacak yağışlar, gök gürültüleriyle birlikte etkisini gösterecektir. Bu durum, vatandaşların dikkatli olması ve tedbirli hareket etmesi gerektiğini göstermektedir.

Yağışlı hava koşulları, şehirlerin günlük yaşamını etkileyebilir. Sel, su baskını, yıldırım düşmesi gibi olumsuz durumların yaşanma olasılığı artabilir. Özellikle sürücülerin yağışlı havalarda dikkatli olmaları, su birikintilerine karşı önlem almaları ve trafik kurallarına uymaları önemlidir.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Meteoroloji uyarılarının dikkate alınması, halkın güvenliği ve yaşam kalitesinin korunması açısından büyük önem taşımaktadır. Meteorolog Kerem Ökten'in bu uyarıları, halkın bilinçlenmesine ve önlemlerini almasına yardımcı olacaktır.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

8 HAZİRAN 2023 PERŞEMBE

1.webp

9 HAZİRAN 2023 CUMA

2.webp

10 HAZİRAN 2023 CUMARTESİ

3.webp

11 HAZİRAN 2023 PAZAR

4.webp

12 HAZİRAN 2023 PAZARTESİ

5.webp

Meteorolojik olayların tahmin edilebilirliği her zaman kesin olmasa da, uzmanların yaptığı uyarılar ve takip edilen veriler, halkı olası risklere karşı hazırlıklı olmaya teşvik etmektedir. Hava durumu raporlarının ve meteorologların önerilerinin takip edilmesi, günlük hayatta güvenlik ve konfor açısından önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN