Elon Musk kuşu uçurdu hayatına büyük bir "X" attı! 44 milyar dolara satın almıştı… Şimdiki değeri şaşkına çevirdi

Elon Musk kuşu uçurdu hayatına büyük bir "X" attı! 44 milyar dolara satın almıştı… Şimdiki değeri şaşkına çevirdi

Uzun süre boyunca gündemde yer alan Twitter'ın hazin hikayesi herkesi şaşırttı. Elon Musk’ın 44 milyar dolar karşılığında satın aldığı Twitter'ın önce ismi sonra değeri değişti. Twitter'ın şimdiki değerini duyanların ise ağzı açık kalıyor.

2022 yılında Elon Musk’ın satın aldığı popüler sosyal medya platformu Twitter 44 milyar dolarlık değerine Her geçen gün daha da düşürüyor. Musk’ın satın alması ile birlikte %71 oranında düşüş gösteren Twitter'ın şimdiki ederi ise 12,76 milyar dolara geriledi.

ELON MUSK İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMADI

Twitter platformunu satın alması ile birlikte birçok farklı yeniliği getiren Elon Musk, umduğunu bulamadı. Twitter'ın önce ismi X olarak değiştirilirken mali açıdan zorlu bir süreçte beraberinde geldi.

twitter-vs-x.jpg

Musk yönetiminde farklı sistemlerle karşımıza çıkan Twitter'ın reklam verenlerin desteğini alınmaması da ciddi bir gelir kaybını beraberinde getirdi. CEO Linda Yaccarino'nun tüm çabalarına rağmen yatırımcılar ortaya çıkan sonuçtan pek de memnun olamadı.

Varlık yönetim şirketi Fidelity'nin yaptığı çalışma doğrultusunda Twitter'ın piyasa değerinde %71 oranında düşüş olduğu belirtilerek şimdiki değerinin 12,76 milyar dolara gerilediği aktarıldı. Elon Musk, satın almadan önce de çok fazla bir kazanç getirmeyen platform her geçen gün durumunu daha da kötüleştiriyor.

elon-musk-twitter-dava.jpg

Elon Musk’ın Temmuz ayında yaptığı bir açıklamada reklam satışlarının %50'lik üş nedeniyle şirketin nakit akışının negatif olduğu belirtildi. Yapılan son değerlendirmeler kapsamında Twitter'ın yaklaşık 13 milyar dolarlık bir borcu olduğu belirtilirken şirketin piyasa değerinin bu borç altındaki seviyelerde olduğu görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN