Emekli maaşı sadece bu tutarda olanlar ek zamdan faydalanabilecek! Erdoğan sinyali vermişti, iki hafta sonra Meclis'e geliyor

Emekli maaşı sadece bu tutarda olanlar ek zamdan faydalanabilecek! Erdoğan sinyali vermişti, iki hafta sonra Meclis'e geliyor

Hayat pahalılığı nedeniyle son yapılan zamdan memnun olmayan emekli vatandaşlar, ek zam talep ediyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da talimat vermesiyle ek zam için çalışmalar başlamıştı. Ekim ayı bitmeden emekli maaşına ek zammın yürürlüğe girerek en düşük emekli maaşının yükseltilmesi bekleniyor. İşte, emekli maaşı zammı son dakika haberi...

TBMM'nin 1 Ekim 2023 tarihinde açılmasıyla beraber ekim ayı içerisinde emekli aylıklarına zam gelmesi bekleniyor. Asgari ücretin 11 bin 400 TL olması ve en düşük memur maaşının 22 bin TL'yi geçmesi üzerine emekliler de ek zam için beklemeye koyuldu.

Milyonlarca emekliye 2023 Temmuz ayında yapılan yüzde 25'lik zammın 7 bin 500 TL'nin altında emekli aylığı olanlara yansımamasının ardından birçok emeklinin beklentisi karşılanmadı ve ek zam beklentisi başladı.

EMEKLİ MAAŞINA EN ZAM YAPILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Toplantısı sonrasında emeklilerle alakalı açıklamalarda bulunarak ek zam sinyali vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti genel merkezinde genişletilmiş il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada ise, "Emeklilerimizden gelen serzenişin farkındayız. Gereken adımları yılsonuna kadar atacağız. Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız" ifadelerini kullanmıştı.

EMEKLİ MAAŞINA EK ZAMDAN KİMLER FAYDALANABİLECEK?

Uzmanlar, 2023 Ekim ayında emekli taban ücretine seyyanen zam gelebileceğinin altını çiziyor. Hükümet kanadından yapılan son açıklamalardan yapılan değerlendirmelere göre, ek zammın sadece kök ücreti 7 bin 500 TL'nin altında olan emekliler için söz konusu olacağını ifade eden uzmanlar, 2023 Ekim ayında tamamlanması beklenen çalışmaların 2023 Kasım ayında maaşlara yansımasını öngörüyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN