Emekliler bayram ettirecek zam! Asgari ücret ve EYT'nin ardından bir müjde de emeklilere... 2023 emekli zammı netleşti

Emekliler bayram ettirecek zam! Asgari ücret ve EYT'nin ardından bir müjde de emeklilere... 2023 emekli zammı netleşti

2022'nin bitimine iki gün kala yılın en çok tartışılan konuları Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) meselesi, asgari ücret zammı ve emekli maaş zammı oldu. EYT ve asgari ücret muamması milyonlarca kişi olumlu sonuçlanırken, sıra emekli maaşı ücretlerine geldi. Sosyal güvenlik sistemi uzmanları, emeklilerin 2023 maaş zammını hesapladı ve ortaya emeklileri oldukça mutlu edecek bir tablo ortaya çıktı. Emekli maaş zammıyla ilgili detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5.500 TL olan asgari ücretin, yüzde 54 zamla 8 bin 506 TL olarak belirlendiğini açıklamasının ardından milyonlarca emekli de 'zam' konusunda beklemeye geçti. Toplu sözleşme ve 6 aylık enflasyonla birlikte yılbaşında yüzde 18 civarında zam alacak memur ve emekliler, asgari ücrete yapılan yüzde 54 zam sonrasında geri sayıma geçti. Yeni yılda memur ve emekli zammı merak konusu oldu.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren ve bir süredir görüşmelerin sürdüğü asgari ücret zammı konusunda düğüm dün çözüldü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5.500 TL olan asgari ücretin, 2023 yılında 8 bin 506 TL olarak belirlendiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni asgari ücreti yüzde 54.7 zamla 8 bin 506 TL olarak açıklanmasının ardından milyonlarca emekli de 'zam' konusunda geri sayıma geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücrete yüzde 54 zam yapıldığını açıklamasının ardından zincir marketlerde 'zam furyası' yaşanırken 01 Temmuz – 31 Aralık 2022 tarihleri arasında 80.064,72 TL olarak belirlenen bedelli askerliğin ücretinin de yeni yılda yüzde 187 zamla 150 bin TL olarak belirleneceği öne sürüldü.

EMEKLİLER GERİ SAYIMA GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni asgari ücreti yüzde 54.7 zamla 8 bin 506 TL olarak açıklanmasının ardından milyonlarca emekli de 'zam' konusunda beklemeye geçti.

ada.jpg

Toplu sözleşme ve 6 aylık enflasyonla birlikte yılbaşında yüzde 18 civarında zam alacak memur ve emekliler, asgari ücrete yapılan yüzde 54 zam sonrasında geri sayıma geçti. Net asgari ücretin yüzde 54.7 zamla 8.506 TL olarak belirlenmesinin ardından milyonlarca emekli bu ücretin oldukça altında kalmış oldu.

MİLYONLARCA VATANDAŞIN MERAK KONUSU

Mevcut şartlar altında yaklaşık 1.5 milyon emeklinin ücreti en düşük emekli maaşı olarak kabul edilen 3.500 liraya tekabül ederken yeni yılda bu ücretin değiştirilip değiştirmeyeceği milyonlarca vatandaşın merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memur ve emeklilerin zammını belirlerken de aynı anlayış içinde olacaklarını ifade etmesi memur sendikalarını heyecanlandırdı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Erdoğan'ın konuşmasının hemen ardından memure ek zam talebinde bulundu.

"BU ARTIŞ ÖRNEK OLMALI"

Sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunan Ali Yalçın, “Asgari ücrete yapılan artış örnek olmalı, diğer sabit gelirliler de korunmalıdır. 2023 için asgari ücret yüzde 54.7 artırılarak 8.500 TL olarak belirlendi. Bu artış örnek olmalı, enflasyon korkusu son bulmalı, gelir dağılımında adalet için, kamu görevlilerinin alım gücü yükseltilmelidir” dedi.

MEMUR VE EMEKLİYE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Memur ve memur emeklileri normal şartlarda yılbaşında yüzde 8 toplu sözleşme ile son 6 ayın enflasyon farkından oluşan zammı alacaklar. Bu da yaklaşık yüzde 17-18'lik bir orana karşılık geliyor. Asgari ücrete yüzde 54.7 zam yapılmasıyla memur, emekli ve tüm çalışanlar da maaşlarına yüzde 18 civarında değil, asgari ücrete benzer oranda bir artış yapılmasını bekliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN