HDP'den emekli maaşları için kanun teklifi

HDP'den emekli maaşları için kanun teklifi

HDP'li Garo Paylan, en düşük emekli maaşının 3 bin 500 TL’den 8 bin TL’ye çıkarılması için Meclis'e kanun teklifi sundu. Teklifin milyonlarca emekliye bir nebze nefes aldıracağını savunan Paylan, “Milyonlarca emekli, açlık sınırının altında aylıkla yaşam mücadelesi vermektedir. Meclis, en düşük emekli aylığı konusunda bir düzenleme yapmadan tatile çıkacağı için yeni yılda en düşük emekli aylığı 3 bin 500 TL olarak uygulanmaya devam edecek" dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, 3 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşının 8 bin TL’ye çıkarılması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi.

Paylan, teklifin gerekçesinde, "Milyonlarca emekli, açlık sınırının altında aylıkla yaşam mücadelesi vermektedir. Meclis, en düşük emekli aylığı konusunda bir düzenleme yapmadan tatile çıkacağı için yeni yılda en düşük emekli aylığı 3 bin 500 TL olarak uygulanmaya devam edecektir.'' dedi.

gaga.jpgHDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 8 BİN TL'YE YÜKSELTİLSİN

Emeklilerin 'sefalete' mahkûm edildiğini söyleyen Paylan, şu ifadeleri kullandı:

En düşük emekli aylığı ile geçim sağlamaya çalışan emekliler; kira ödeyemez, yeterli beslenemez, kışın ısınamaz, temel ihtiyaçlarını karşılayamaz haldedir. Milyonlarca emekli yurttaşımızın, alım gücünü tamamen yitirmiş bir maaşla 'sefalete' mahkûm edilmesi ve ileri yaşlardayken zorlu bir geçim mücadelesine mecbur bırakılması kabul edilemez. Sunduğum kanun teklifiyle; milyonlarca emekliye bir nebze nefes aldırmak için, en düşük emekli maaşının 8 bin TL olmasını öneriyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN