Emeklilik bekleyenlere prim müjdesi! 1800 gün indirim

Emeklilik bekleyenlere prim müjdesi! 1800 gün indirim

EYT ile emekli olanlar ilk maaşlarını alırken, prim şartına takılanlar ise 5000 gün primle emekli olmak istiyor. Kademeli emekliliğe takılanlar için sevindiren haber geldi. Bağ-Kur'lular eksik 1800 günle emekli olabilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den yeni prim hesabı geldi...

EYT'de yaş şartının kaldırılmasıyla beraber milyonlarca kişi emekli oldu. 5000 gün primin dolduranlar kademeli emeklilikle emekli olurken, doğum ve askerlik ücretini yatıran çoğu kişi ise prime takıldı. Mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen EPT'lileri sevindiren haber geldi.

3479898-1200x627-001.jpg

EMEKLİLİKTE PRİME TAKILANLARA MÜJDE

Bağ-Kur'lu olanlar için 9000 bin gün prim şartı tarihe karışıyor. Esnaf ve çiftçiyi yakından ilgilendiren haber sonrası milyonlarca prim mağdurunun hayalleri gerçekleşecek. Bağ-Kur'lular artık az primle emekli olabilecek. 1800 gün daha aza çekileceği söylenen düzenleme için yeşil ışık yakıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından flaş açıklamalar yapıldı.

asgari-001.jpg

9000 GÜN ŞARTI KALKIYOR

SGK ve emekli Sandığı'ndan emekli olanlar için 7200 gün şartı konulurken, Bağ-Kur'lular içinse 9000 gün prim şartı vardı. EYT'de prime takılıp emekli olamayanlar ise prim şartının 5000 güne düşürülmesini istedi.

vedatbilgin.jpg

1800 GÜN PRİM GÜN İNDİRİMİ GELİYOR

Bağ-Kur'luların uzun süredir talep ettikleri isteklerine Ankara'dan yeşil ışık yakıldı. Esnaf ve çiftçilerin çoğunlukla olduğu Bağ-Kur primin gününü için indirime gidiliyor. 9000 gün yerine 1800 gün prim gün indirimi ile emeklilik yolu açılıyor. Yani Bağ-Kur'lular 7200 günle emekli olabilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (87)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
87 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN