En düşük emekli maaşı alanlara zam müjdesi! Yeni zamlı maaşlar belli oldu

En düşük emekli maaşı alanlara zam müjdesi! Yeni zamlı maaşlar belli oldu

2023 Haziran ayı enflasyon raporuyla birlikte tüm gözler hükümetin açıklamalarına çevrildi. Artık beklenen zam oranları da açıklandı ve 7 bin 500 TL ve üzeri emekli aylığı alan vatandaşlar, zamlı maaşlarını merak etmeye başladı. İşte detaylar...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, 2023 Haziran ayında aylık enflasyon oranı yüzde 3,92 olarak belirlendi. Yıllık bazda ise enflasyon yüzde 38,21 ve son altı ayda ise yüzde 19,77 olarak kaydedildi.

Bu açıklamaların ardından maaş zamları kesinlik kazandı. Memur aylıkları ve emekli memur aylıkları 2023 Temmuz ayında yüzde 17,55 oranında artış gösterecek. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ise yüzde 19,77 oranında yükseldi.

EMEKLİ MAAŞINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

AK Parti Meclis Grup Başkanı Abdullah Güler, bu açıklamaların ardından en düşük memur maaşının 22 bin TL olduğunu belirtti ve ilgili teklifin torba yasa olarak TBMM'ye sunulduğunu açıkladı. Memur aylıklarına yüzde 8,075'lik bir seyyanen zam da planlandığı duyuruldu.

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

2023 Temmuz ayında emekli memur aylıkları yüzde 17,55, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ise yüzde 19,77 oranında artacak. Ancak 7 bin 500 TL ve 8 bin 500 TL gibi aralıkta ya da daha yüksek emekli maaşı alanlar için yeni emekli maaşları hâlâ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanmayı bekliyor.

Maaşlarla ilgili son durumda refah payının da eklenerek duyurulması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN