Enflasyon ilişkileri de vurdu: Artık konuşabiliyorlar

Enflasyon ilişkileri de vurdu: Artık konuşabiliyorlar

Özellikle son bir yıldır artış gösteren enflasyon rakamları ve beraberinde gelen ekonomik kriz, flört ilişkilerini de etkiliyor. Psikologlar ise ilişkilerini sağlıklı bir şekilde devam ettirmek isteyen çiftlere para mevzularını konuşmalarını tavsiye ediyor.

Türkiye’de hemen hemen her yaş kesiminde artan ekonomik buhranlar gerilim ve stres yaratıyor. Flört aşamasında olan kişilerin etkinlik yapma masrafları da artış gösterirken klinik psikolog Ece Oral Albayrak ise ekonomik krizin bu kadar derinden hissedildiği zaman dilimlerinde flört ettiğimiz kişinin etkileyebilmek için altından kalkamayacağımız masraflara girmemek gerektiğini ifade ediyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre; partnerlerde her ne kadar zorluklara karşı birlikte göğüs gerilmek istense de bütçesini zorlamamak için flört hayatını rafa kaldıran çok sayıda kişi var.

BÜ YÜZDEN İLİŞKİ YAŞAMIYORLAR

İçerisinde 30 çöpçatanlık sitesi olan Dating.com verilerine göre; sitelere üye olan katılımcı kişilerin yüzde 47’si, masrafa girmemek için artık flört etmediklerini açıkladı. Ülkemizde de faaliyet gösteren OKCupid çöpçatanlık uygulamasında 70 bin kullanıcının yüzde 34’ü enflasyonun aşk hayatlarını etkilediğini belirtti.

ABD’de yapılan bir diğer araştırmada ise milenyum kuşağının yüzde 22’sinin, Z kuşağının yüzde 19’unun flört hayatlarına devam edebilmek için borca girdiği kaydedildi.

Fakat flört aşamasındaki çiftler için para ile ilgili konuşmak artık eskisi kadar tabu olarak görülmüyor.

Türkiye’de de kullanılan Bumble çöpçatanlık uygulamasının İngiltere’de yaptığı bir araştırmaya göre her üç kişiden biri flört aşamasında maddi durumunu konuşmanın önemli olduğuna inanıyor.

Ankete katılanların sadece yüzde 6’sı flört ederken para meselelerini kesinlikle konuşmayacağını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN