Engelli memur alımı ne zaman 2022? Bakanlık açıkladı: 2 bin 927 yeni personel atanacak

Engelli memur alımı ne zaman 2022? Bakanlık açıkladı: 2 bin 927 yeni personel atanacak

Engelli memur alımı için tarih belli oldu. EKPSS'ye katılım sağlayan engelli vatandaşlar, yeni yılda memur olabilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 2022 yılında 2 bin 927 memur alımı yapılacağı belirtildi. İşte, engelli personel alımı başvuru sayfası...

Engelli vatandaşların kamu kurumlarında memur olabilmeleri için, her yıl Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) düzenlediği Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) katılarak puan almaları gerekiyor. Devlet dairelerinin ihtiyacına göre alım yapılırken, her kurumun EKPSS taban puanı farklılık gösteriyor.

ENGELLİ MEMUR ALIMI NE ZAMAN?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2022 yılının ocak ayı sonunda engelli personel atamaların gerçekleştirileceğini açıkladı.

Bakan Yanık, "2022 yılı ocak ayı sonunda 2 bin 927 engelli memurumuzun kamuya atamasını gerçekleştireceğiz. Böylelikle kamuda çalışan engelli memur sayımızı 66 bin 14'e çıkarmış olacağız" ifadelerini kullandı.

ENGELLİ MEMUR ALIMI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Yerleştirme işlemleri için tercih kılavuzunun Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın www.aile.gov.tr internet adresinden yapılacak.

EKPSS memur atama tercihleri başvurusu ise www.turkiye.gov.tr web sitesi üzerinden yapılacak. Son olarak 3 Aralık 2021 tarihinde 750 engelli öğretmenin ataması yapılmıştı.

ENGELLİ MEMUR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Engelli memur işe alım şartları kapsamında yüzde 40 ve üzerinde engeli bulunanlar devlet memuru olmak için başvuru yapabiliyor. Engelli memur işe alım şartlarını karşılayanlar EKPSS'ye girerek ya da kuraya kayıt yaptırarak bunların sonuçlarına göre devlet memurluğu için tercih yapıp atanabilir.

KİMLER ENGELLİ MEMUR OLABİLİR?

Engelli bireylerin kamu kadrolarında istihdam edilmesine ilişkin ilgili yönetmelik gereğince kamu kurumlarında çalıştırılan personelin yüzde 3'ü kadarının engellilerden oluşturulması sağlanıyor.

Özel sektör işyerinde yüzde 3, kamu işerindeyse yüzde 4 engelliyle yüzde 2 hükümlü ya da terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan işçiyi çalıştırmakla yükümlüdür.

ENGELLİ MEMUR ALIMI NASIL YAPILIYOR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) arasında imzalanan protokol çerçevesinde personel alımları merkezi sınava göre yapılıyor.

Eğitim seviyesine göre engelli vatandaşlar ilkokul, ortaokul ve ortaöğrenim düzeyinden mezun olanların atamaları kurayla yapılıyor. Başvuruda bulunan adaylar içerisinden atamaların yapılabilmesi için noter huzurunda kura çekimi yapılıyor.

2 yılda bir yapılan sınav ve kura sistemiyle yapılmaktadır. Alınan puanın geçerliliği 2 yıldır ve 2 yıl boyunca devlet memurluğuna ayrılan kontenjanlara başvuru yapılabiliyor.

2022 EKPSS NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

2022 ÖSYM sınav takvimine göre, Engelli Kamu Personeli Sınavı 24 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşecek.

EKPSS'ye başvurular ise 27 Ocak 2022 ile 15 Şubat 2022 tarihleri arasında alınacak.

Kuraya başvurular ise 28 Nisan 2022 ile 17 Mayıs 2022 tarihleri arasında olacak.

Adayların heyecanla beklediği sonuçlar ise 20 Nisan 2022'de erişime açılacak.

EKPSS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

Lise, üniversite, sanat veya meslek okulu mezunu engelli vatandaşlar, 15 yaşından itibaren Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sınavına katılmak için başvuru yapabiliyor.

EKPSS'ye 65 yaşını dolduruncaya kadar bütün engelli vatandaşlar başvuruda bulunabiliyor. Sınavda başarılı olan adaylar için kurumlardan açılacak ve kadrolara alımlarsa yıl içinde açıklanacak ve puanlar da 2 yıl geçerli olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN