Enginyurt: Kaybetmek nasıl oluyor 31 Mart'ta göstereceğiz

Enginyurt: Kaybetmek nasıl oluyor 31 Mart'ta göstereceğiz

DP Genel Başkan Yardımcısı Enginyurt, seçimin ardından değerlendirmelerini paylaşarak 'Biz seçimi kaybetmedik, kazanamadık" dedi. Enginyurt açıklamasının devamında "Kaybetmenin ne olduğunu, Allah nasip ederse kaybetmek nasıl oluyormuş 31 Mart’ta Recep Tayyip Erdoğan’a ve Dalaman başta olmak üzere bütün Türkiye’de AKP’lilere göstereceğiz" ifadelerini kaydetti.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği Dalaman Kitap Günleri’nin açılışına katıldı. Enginyurt, burada yaptığı açıklamada iktidara yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Enginyurt'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Kemal Kılıçdaroğlu’nun birleşe birleşe kazanacağız diye kurduğu Halil İbrahim Sofrası’nda kazanmak için bir araya geldik. Ama karşımızda öyle bir güç var ki bu güç hala devam ediyor. 16 tane bakanını istifa ettirmedi, devletin bakanlıktaki bütün imkanlarını kullandılar. Şu anda da kullanıyorlar. Bütün bakanlar Anadolu’yu geziyor, bakanlık yapmayan ne kadar adam varsa şu an illeri geziyorlar. Büyükşehirleri almak için Recep Tayyip Erdoğan’a hizmet edip kabullerini gösterebilmek, şükranlarını kabul ettirebilmek için Anadolu’da geziyorlar. Bakanlık yaptıkları yok. Zaten bakan da değiller. Sadece sarayın emir eri bunlar. Saraya hizmet ediyorlar. Başka özellikleri yok.

'BİZ İÇİMİZDE KAVGA EDİYORUZ'

Biz kendi içimizde kavga vermekle uğraşıyoruz, değişim, dönüşüm. 3 tane CHP vekili burada, 126 tane de Meclis’te var, 129. 3 de Demokrat Parti vekiliyiz, 132. Ne yapalım biliyor musunuz, kongrenizi yapın, kongrenizde istediğinizi seçin, Deli Dumrul misali, motorlu taşıtlar vergisini iki kez alan bu iktidara ve emekliyi 7 bin 500 liraya mahkum eden bu iktidara karşı, Çankaya’dan Kızılay’a kadar 132 milletvekili hep birlikte yürüyelim. Bakalım saraydaki ne yapacak.

'KAYBETMEYİ 31 MART'TA GÖSTERECEĞİZ'

Millet bizden muhalefet bekliyor. Biz seçim kaybetmedik, biz kazanamadık. Kaybetmenin ne olduğunu, Allah nasip ederse 31 Mart’ta AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Dalaman başta olmak üzere bütün Türkiye’de AKP’lilere göstereceğiz, kaybetmek nasıl oluyormuş. Biz kazandık, birbirimizi kazandık. Kemal Kılıçdaroğlu, hani aranızda da vardır, ‘Değişsin, bıraksın’ diyenler. Çünkü CHP olarak birbirinizi yemekten başka bir özelliğiniz yok en iyisi birbirinizi yiyin. Arada tüzük kurultayı yaparsınız arada yeşil, sarı kurultay, yıllardır böyle gittiniz. Kemal Kılıçdaroğlu diye bir insan çıkmış, ülkücü ile devrimciyi, Kürtçü ile Türkçüyü, Alevi ile Sünni’yi, dine inananla dindar olmayanı, zengin ile fakiri Halil İbrahim sofrasında 50 yıl sonra buluşturmuş, ‘Birleşe birleşe kazanacağız’ demiş ve hakikaten bu ülke barışı, kardeşliği, sevgiyi yakalanmış ama biz siyaset uğruna ortalığı yakıyoruz.

PKK'YI ERDOĞAN MECLİSE KOYDU

Dalaman’daki sağ düşünceli milliyetçi arkadaşlarım ‘Ya PKK’lı Meclis’e girmesin diye biz oyu mecburen vermedik’ dedi. Pekala PKK Meclis’e nasıl girecekti, HDP ve Yeşil Sol Parti Meclis’e girerse HDP, PKK Meclis’e girmiş olacak. Yeşil Sol Parti Meclis’e girmedi mi girdi. Kim soktu, eğer Yeşil Sol Parti’den kastı PKK ise PKK’yı Meclis’e sokan adamın adı da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Barajı yüzde 10’dan yüzde 7’ye çekmeseydi bugün Meclis’te HDP yoktu. Hem kendi oynuyor hem kendi çalışıyor, biz de kenardan seyrediyoruz.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN