Enkaz alanında dehşet! Yıkımı yapılan bina böyle yıkıldı: Dehşet anları saniye saniye kamerada

Enkaz alanında dehşet! Yıkımı yapılan bina böyle yıkıldı: Dehşet anları saniye saniye kamerada

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat günü meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetinde iki büyük deprem, 10 ilimizi etkilemişti. Bu illerden biri olan Gaziantep' in Nurdağı ilçesiydi. Nurdağı ilçesindeki bir apartmanın görüntülerini paylaşıyoruz...

GAMZE DEMİREL

Depremde en çok yıkıma uğrayan yerlerin başında gelen Gaziantep’in Nurdağı ilçesiydi. Gaziantep'te, Nurdağı ilçesi depremin en çok yıkıma neden olduğu ilçe olarak kayıtlara geçti. İlçede 10 bin 579 binada hasar tespit incelemesi yapıldı; 4 bin 787 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık olarak tespit edildi. Uzmanlar ise hasarlı binalara girilmemesi konusunda halkı tekrar tekrar uyarmaya devam ediyor.

O hasarlı binalardan biri de yine Nurdağı' nda. Büyük depremde hasar alıp yıkılmayan o bina dün depremin üzerinden 9 gün geçmesine rağmen bir anda yıkıldı. O anları ise bir vatandaş cep telefonundan videoya aldı. Nurdağı'nda görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin, Nurdağı'nın tamamen yıkılacağını ve yeniden inşa edileceğini belirtti. Bilgin, "Bütün ekiplerimiz el birliğiyle çalışıyor. Ekiplerimizin tamamının çok büyük katkısı var. Nurdağı'nda son 8 apartmanda enkaz altından arama-kurtarma çalışması var. Türkiye'nin bu birliği, bütünlüğü olduğu sürece bizler bu afetleri Allah'ın izniyle en kısa sürede atlatacağız. Üzüntülüyüz, çok canlarımızı yitirdik" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN