Erdoğan deprem çalışmalarından bahsetti: İnsanlarımızın öncelikle temel ihtiyaçları için çalıştık

Deprem felaketinin ardından bölgeye hızla yardım ulaştırılmadığı için gösterilen tepkilere sert çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin ardından öncelikle insanların temel ihtiyaçları için çalıştıklarını söyleyerek, "Öncelikle arama kurtarma, ardından barınma, gıda ve giyim gibi ihtiyaçları karşılamak için harekete geçtik" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı'nda açılı konuşmasını yaptı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından günlerce bölgeye yardım ulaştırılmadığı için iktidara eleştiri yapılmasına daha önce tepki gösteren Erdoğan, bu kez yaptığı açıklamada, bölgeye öncelikle temel ihtiyaçları ulaştırmak için çalıştıklarını söyledi.

'TEMEL İHTİYAÇLAR İÇİN HAREKETE GEÇTİK'

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Depremde 14 milyon insanın hayatı doğrudan etkilendi. Yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı 214 bin bina belirledik. Bu kadar büyük bir yıkım arasında insanlarımızın öncelikle temel ihtiyaçları için çalıştık. Öncelikle arama kurtarma, ardından barınma, gıda ve giyim gibi ihtiyaçları karşılamak için harekete geçtik. Bunların ardından yeni şehirleşme planlarına da çalıştık. Yatay mimariden taviz vermeyeceğiz. TOKİ'nin inşa edeceği konuklar, zemin+3 hatta 4 olacak. Yeni yerleşim birimlerini belirlerken, bilim insanlarımızın, uzmanlarımızın görüşlerini de alıyoruz.

'MİLLETİMİZİN VARLIĞINI KRİZE ATACAK HER ŞEY AFETTİR'

Bugünkü toplantımızın gayesi, ülkemizi afet konusundaki tüm tehlikeleri değerlendirmektir. Depremin yanında sel, heyelan, kuraklık gibi tüm tehlikeleri hesaba katmalıyız. Özetle, ülkemizin milletimizin varlığını krize atacak her şeyi afet olarak algılamalıyız. Şüphesiz asıl önemli olan sizlerin tespitleri ve değerlendirmeleridir. Gidip bölgelerde inceleme yaptım. Koordinatör valilerimiz, belediye başkanlarımız ve kardeş belediye başkanlarımız da görevlerini yerine getiriyor. Hep birlikte değerlendirme yapacağız."

ERDOĞAN DEPREM BÖLGESİNDE NE DEMİŞTİ?

Kahramanmaraş merkezli depremin 2 gün ardından, 8 Şubat'ta afet bölgesi Hatay’da konuşan Erdoğan, depremle ilgili eksiklikleri dile getirenlere ilişkin şunları söylemişti:

"Bu dönem birlik, beraberlik, dayanışma dönemidir. Böyle bir dönemde basit siyasi çıkar uğruna çirkefçe olumsuz kampanyalar yürütülmesini hazmedemiyorum. Bazı namussuz kişiler kampanya yaparak, Hatay’da asker, jandarma, polis göremedik gibi yalan yanlış iftiralar atıyorlar."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN