Erdoğan duyurdu: 2024'ten önce emekli maaşına ek zam müjdesi! Milyonların beklediği haber geldi

Erdoğan duyurdu: 2024'ten önce emekli maaşına ek zam müjdesi! Milyonların beklediği haber geldi

Emekli maaşlarına 2023 Temmuz ayında yapılan zammın kök maaşa yapılması dolayısıyla en düşük maaşı 7 bin 500 TL'de kalmıştı. Hayat pahalılığı karşısında geçim sıkıntısı yaşayan emeklilerin ek zam talebine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yanıt geldi. İşte, emekli maaşı zammı son dakika haberi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin 28. Dönem 2. Yasama Yılı açılışı dolasıyla Meclis Genel Kurulu'na hitap etti.

Çıkışta, Tören Birliği kıtasını selamlayan Erdoğan, daha sonra Meclis'ten ayrıldı. Erdoğan Meclis çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

EMEKLİ MAAŞINA EK ZAM YAPILACAK MI?

Bir gazetecinin, "Emeklilere zam" sorusuna ilişkin, "Vedat Bey, gerekeni söyledi" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yılbaşına gelmeden bir zam duyurulur mu?" sorusuna ise "İnşallah" yanıtını verdi.

EMEKLİ MAAŞINE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Ekonomist Muhammet Bayram, emekli maaşına ek zamla ilgili şunları söylemişti:

"1 Ekim itibarıyla Meclis açılacak. Meclis'in açılmasıyla beraber hem ekonomiye dair hem siyasete dair alınması gereken kararlar var. Bu kapsamda emekliye dönük bir ara zam çalışması yapılamasıyla birlikte bu karar Meclis'e alınacaktır.

Eğer emekliye bir ara zam yapılacaksa buna ilişkin artışın kök maaşlara yükseltilmesi ve bununla beraber en düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesine gelmesini bekleriz. Bundan sonra emekliye gelecek her artış 10 bin TL üzerinden geleceği için her bir oransal artış emeklilere daha fazla yansıyacaktır. Kök maaş ve asıl maaş tartışması son bulacaktır.

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan memura yüzde 50'ye yakın artış yapılacağını açıklamıştı. Burada toplu sözleşme zammı artı enflasyon kapsamında bir artış yapılacağı için yüzde 50’ye yakın tahminde bulunuldu.

Bu aslında enflasyon farkı ile oluşacak zamdır. Ben en az yüzde 40-45'lik artış yapılacağını düşünüyorum. Minimum 15 bin TL'den başlayacak bir asgari ücrete işaret ediyor."

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN