Erdoğan: Hakan Atilla'nın yaşamış olduğu süreç bizi üzmüş ve kırmıştır

Erdoğan: Hakan Atilla'nın yaşamış olduğu süreç bizi üzmüş ve kırmıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed'e 'Cumhuriyet Nişanı' verdi. Törenin ardından açıklama yapan Erdoğan, Hakan Atilla'nın Türkiye'ye dönmesiyle ilgili olarak, "Yaşamış olduğu süreç bizi üzmüş ve kırmıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Malezya Başbakanı kıymetli dostum Muhammed'e ve değerli heyetini ülkemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Malezya'nın kalkınmasında önde gelen mimarlardır.

Kendisini 25 yıl sonra yeniden Başbakan olarak Türkiye'de konuk etmek bizim için ayrıcalıktır. Bu sene Malezya ile ilişkilerimizin 55. yıl dönümü.

Türkiye ve Malezya arasında bekleyen büyük bir ticari yatırım var.

Savunma sanayi alanında iş birliğimizi geliştirmek öncelikli hedeflerimizden biri.

19-07/25/20190725_2_37505084_46348953.jpg

Malezya'nın önemli birikim sahibi olduğu otomobil alanında birlikte neler yapabileceğimizi inceleme konusunda mutabık kaldık.

Sayın Putin daha önceden bu müjdeyi bize vermişti. Bugün de bunlar kaldırıldı. İnşallah Türkiye vatandaşları da Rusya'ya ziyaretlerini yapabilecek. Bu uzun zamandır aramızdaki sıcak ilişkilerin neticesidir. Ve bu konuda adım atılmıştır. 

"(Hakan Atilla'nın yargılanması) Bu yaşamış olduğu süreç, başta şahsım olmak üzere tüm mesai arkadaşlarımızı üzmüştür, kırmıştır. Kendisi ile ilgili verilen mahkumiyet cezası bitmiştir. Bundan sonraki sürece yönelik "Sen önce ailenle çocuklarınla dinlen. Ondan sonra da Ankara'daki Külliye'de bekliyorum. Ziyaretimize gel. Oturur konuşur ne yapacağımıza karar veririz." dedik. Bizim için Hakan Atilla'ya herhangi bir bariyer söz konusu değildir. O bizim evladımızdır. Onu sahiplenmeyeceğiz de kimi sahipleneceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahathir Muhammed'e Cumhuriyet nişanı takdim etti.Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahathir Muhammed'e Cumhuriyet nişanı takdim etti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN