Erdoğan ile Trump 10 günde üçüncü kez görüştü

Erdoğan ile Trump 10 günde üçüncü kez görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump, son 10 gün içinde üçüncü kez telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye-ABD ilişkileri, İran ile ABD arasındaki gerilim ve Rusya-Ukrayna savaşı ele alındı. Erdoğan, İran ile ABD arasındaki sorunların diplomasi yoluyla çözülmesi gerektiğini vurgulayarak Türkiye'nin barış için çaba göstermeyi sürdüreceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki lider, 28 ve 29 Ekim'deki temaslarının ardından 7 Kasım'da yeniden telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, görüşmede Türkiye ile ABD arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmelerin ele alındığı bildirildi.

ERDOĞAN'DAN TRUMP'A İRAN MESAJI

Görüşmenin gündem maddelerinden biri İran ile ABD arasındaki gerilim oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki gerilimin sona ermesi ve sorunların diplomasi yoluyla çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, Türkiye'nin bölgede barışın sağlanmasına yönelik çabalarını sürdüreceğini vurguladı.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI DA GÖRÜŞÜLDÜ

Görüşmede Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın sona erdirilmesine yönelik diplomatik girişimler de değerlendirildi. Erdoğan, savaşın sonlandırılması için artan diplomatik çabaların olumlu sonuç vermesini umduğunu belirtti.

Türkiye'nin bu yöndeki çalışmalara katkı sunmaya devam edeceğini ifade eden Erdoğan, hem Ukrayna hem de Rusya ile temasların artırılmasının önemli olduğunu söyledi.

TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİNDE İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

İletişim Başkanlığının açıklamasına göre Erdoğan, Türkiye ile ABD arasındaki iş birliğinin artarak süreceğine inandığını belirtti. İki ülke arasındaki ilişkilere önümüzdeki dönemde de ivme kazandırmak için çalışacaklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca ABD Başkanı Trump'a Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'ne verdiği destek dolayısıyla teşekkür etti.

10 GÜN İÇİNDE ÜÇÜNCÜ TELEFON GÖRÜŞMESİ

Erdoğan ile Trump, son 10 gün içerisinde üçüncü kez telefonda görüştü. İki lider arasındaki ilk görüşme 28 Ekim'de gerçekleşmişti. Bu görüşmede Türkiye-ABD ilişkilerinin yanı sıra Hürmüz Boğazı ve Yemen'deki gelişmeler ile Rusya-Ukrayna savaşı ele alınmıştı.

Trump, 29 Ekim'de de Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla liderlerin katıldığı akşam yemeği sırasında Erdoğan'ı telefonla aramış, Türk Devletleri Teşkilatının 13. Zirvesi için başarı dileklerini iletmişti.

7 Kasım'daki üçüncü görüşmede ise İran ile ABD arasındaki gerilimin diplomasi yoluyla sona erdirilmesi ve Rusya-Ukrayna savaşına yönelik barış girişimleri gündeme geldi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN