Erdoğan'dan CHP ve DEM Parti için işbirliği iddiası: Kimin eli kimin cebinde belli değil

Erdoğan'dan CHP ve DEM Parti için işbirliği iddiası: Kimin eli kimin cebinde belli değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemdeki iç politika ve dış politikadaki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, CHP ve DEM Parti arasında işbirliği olduğunu ileri sürerek, "Kent uzlaşısı diye bir şey uydurdular, kimin eli kimin cebinde belli değil." dedi ve belediyelerin "DEM'le beraber yönetilecekler" ve "DEM'siz yönetilecekler" şeklinde ikiye ayrılmasını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mardin'de AK Parti'nin seçim mitinginde, Türkiye'nin siyasi gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP ve DEM Parti arasında iş birliği olduğunu öne süren Erdoğan, bu durumu "Kent uzlaşısı diye bir şey uydurdular, kimin eli kimin cebinde belli değil." sözleriyle nitelendirdi. Belediyelerin "DEM'le beraber yönetilecekler" ve "DEM'siz yönetilecekler" olarak ikiye ayrılmasını eleştiren Erdoğan, bu politikaları şeffaflıktan uzak bulduğunu ifade etti.

8860394.jpg

'GAZZE HALKI DURUŞUMUZU ÇOK İYİ BİLİYOR'

Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin Filistin davasına verdiği destekle ilgili, "Türkiye'nin Filistin davasına verdiği güçlü desteğin şahidi bizzat Filistinli kardeşlerimizdir. İçimizdeki bazı cahiller bilmese de Tayyip Erdoğan'ın dik ve dirayetli duruşunu mazlum Gazze halkı çok iyi biliyor." ifadelerini kullandı. Erdoğan, Mardin'deki bir mitingde vatandaşlara hitap etti ve Mardin'in kültürel ve tarihi değerlerine vurgu yaparak, şehrin güzelliklerini övdü.

Erdoğan, son seçimlerde Mardin'de arzu edilen oy oranlarına ulaşılamadığını belirterek, önümüzdeki seçimlerde bu durumu değiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Abdullah Erin'i tanıttı ve ilçe belediye başkan adaylarının da kıymetli ve başarılı isimler olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı, 11 ayın sultanı Ramazan ayının başlamasına dikkat çekerek, bu ayın önemini vurguladı ve Gazze başta olmak üzere bölgedeki çatışmaların Ramazan'ın ruhuna gölge düşürdüğünü belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin Filistin'e desteğinin kesintisiz sürdüğünü ve Filistin halkının bu desteği takdir ettiğini ifade etti.

'KENT UZLAŞISI DİYE BİR ŞEY UYDURDULAR'

Erdoğan, muhalefeti tutarsızlık ve siyasi ahlaksızlıkla suçlayarak, CHP ve DEM Parti arasında şeffaf olmayan bir işbirliği olduğunu ileri sürerek iki partiyi eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefette ise ne şeffaflık ne dürüstlük ne de milli iradeye saygı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Kent uzlaşısı diye bir şey uydurdular, kimin eli kimin cebinde belli değil. Belediyeleri 'DEM ile beraber yönetilecekler' ve 'DEM'siz yönetilecekler' diye ikiye ayırmışlar. Bununla kalmamış, 'DEM'lilerin kapısından girecekleri ve giremeyecekleri belediyeler' diye paylaşmayı ihmal etmemişler. Biri çıkıyor, 'DEM'lileri kaldırımda görsem yolumu değiştiririm' diyor. Bir başkası çıkıyor, 'DEM'e oy verenleri belediyeye almam' diyor. Ötekisi çıkıyor, 'Size ne oluyor? Biz anlaştık, belediyeleri beraberce yöneteceğiz' diyerek 'tutmayın küçük enişteyi' edasıyla posta koyuyor.

Erdoğan ayrıca, seçim döneminde eleştirilerin olacağını ancak seçimler sonrasında hizmetin ön plana çıkması gerektiğini vurguladı.

'MARDİNE 204 MİLYAR YATIRIM YAPTIK'

Cumhurbaşkanı, Mardin'e yapılan yatırımlar ve projeler hakkında bilgi vererek, şehre sağlık, eğitim, ulaşım ve altyapı alanlarında önemli katkılar sağlandığını belirtti. Mardin'e yapılan yatırımların toplam değerinin 204 milyar lira olduğunu bildirdi ve şehrin gelişimine dair planlarını paylaştı.

Erdoğan, konuşmasını Şırnak ziyareti sonrasında yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden polis memuru için taziyelerini ileterek sonlandırdı. Mitinge katılan bakanlar ve partililerle birlikte, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Erin ve ilçe belediye başkan adaylarını sahneye çağırarak, vatandaşları selamladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (23)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
23 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN