Erdoğan'dan Osman Kavala açıklaması: AİHM'lik iş kalmadı, bitti o iş

Erdoğan'dan Osman Kavala açıklaması: AİHM'lik iş kalmadı, bitti o iş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu. Gezi davasında yargılanarak müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala'yla ilgili olarak, "Artık AİHM'lik iş kalmadı bitti o iş. Neden bitti çünkü burada hüküm giydi. Hüküm giydiği için bu işin artık AİHM'le ilgisi yok." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'a ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan ziyaretinden önce düzenlediği basın toplantısında konuştu. Erdoğan hac ve umre ziyaretlerinin tekrar başladığını hatırlatarak Türkiye'nin hac kontenjanını paylaştı. Erdoğan'a Gezi Parkı davası kararının ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in açıklamaları da soruldu. Erdoğan, Özel'e dava açılacağı bilgisini paylaştı. Erdoğan, Gezi davasında yargılanarak müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala'yla ilgili olarak, "Artık AİHM'lik iş kalmadı bitti o iş. Neden bitti çünkü burada hüküm giydi. Hüküm giydiği için bu işin artık AİHM'le ilgisi yok. AİHM alacak bakacak edecek ama hüküm giydi diyecek bu işi masadan kaldıracak. Bu ağırlaştırmış müebbettir. Türk yargısının vermiş olduğu bu karara yerlisi yabancısı herkes saygı duymak mecburiyetinde." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

SUUDİ ARABİSTAN' A ZİYARET

"İlişkilerin artması için yeni dönemin gayreti içindeyiz. Bu yıl hac ve umrenin başlayacak olmasından özellikle memnuniyet duyuyorum. Ülkemizin 37 bin 779 kişilik bir kontenjana sahip olacak. Umre için böyle bir kontenjan yok. İkili ilişkileri tüm boyutu ile gözden geçireceğiz. İşbirliğimizi artırmanın müşterek menfaatimize olduğuna inanıyor ve görüyorum. Bölgesel ve uluslararası konular da gündemimizde olacak."

"SUUDİ ARABİSTAN'LA YENİ BİR DÖNEMİN KAPILARI ARALANACAK"

"Suudi Arabistan'ı hedef alan İHA ve füze saldırılarını kınıyorum. Terörün her türlüsüne karşıyız. Ziyaretimin karşılıklı güven zemininde ilişkilerimizi daha da güçlendireceğine inanıyorum. İlişkilerimizi her alanda geçmişte olduğu gibi ileriye taşıyacağız. Ramazan ayındaki bu ziyaretimiz Suudi Arabistan'la yeni bir dönemin kapılarını aralanacaktır."

"PUTİN TEŞEKKÜR ETTİ"

"Bölgede barışın yakın olması temennisi içindeyiz. Guterres bize uğradı, bizimle görüştükten sonra Rusya'ya gitti. Putin ve Lavrov ile yaptığı görüşmelerin olumlu geçtiği istikametinde beni tekrar aradı. Putin de aynı istikamette olduğunu söyledi. Gelecek açısından BM'nin devreye girmesinin olumlu olduğunu ifade etti. Putin'in arama gerekçesi malum Rusların Amerika'daki bir vatandaşlarının esir alınması, Amerika'nın da aynı şekilde Rusya'da bir vatandaşının esir alınması. Biz devreye girdik, Ankara'da bu takas gerçekleşti. Sayın Putin bize bir teşekkürde bulundu."

"ÖZGÜR ÖZEL'E DAVA AÇILACAK"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Gezi Parkı davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Osman Kavala'yı ziyaret etmişti. Ziyaretin ardından Silivri Cezaevi önünde açıklamalarda bulunan Özel, “Gezi’yi, Z kuşağını anlamayan, çevre duyarlılığı olmayan, doğa katliamlarına direnmeyen, kent suçlarına itiraz etmeyen birini bu ülkenin insanları 13’üncü Cumhurbaşkanı seçmeyecekler. Yaşayan üç Cumhurbaşkanı’ndan birisi ve gelecekte görev bekleyeni Gezi’nin arkasında. Gerisini siz düşünün Recep Tayyip Erdoğan” ifadelerini kullanmıştı. Basın toplantısında gazetecilerin Özel'in açıklamalarına ilişkin sorusu üzerine Erdoğan şunları söyledi:

4457767.jpg

"Bu zatın ifadeleri milletvekili olduğu için cezası yok ama manevi tazminat noktasında başındaki ağa babası nasıl Man Adası davasında bedel ödediyse avukatlarımız ona da dava açacak. Sadece o değil başka kişilere de dava açılacak. Adı Özgür ama soyadı çok garip olan bu zatla ilgili avukatlarımız dava açacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına hakaret edilir mi edilmez mi?

"AİHM'LİK İŞ KALMADI"

Bunlar uluslararası hukuku bilmiyor. Artık AİHM'lik bir iş kalmadı. Burada hüküm giydi. Bu ağırlaştırılmış müebbettir. Bu karara herkes saygı duyacak. Başka ülkelerin hukuku var da bizim hukukumuz yok mu? Türkiye'de yerli Soros, Gezi olaylarının koordinatörlüğü sebebiyle devleti hiçe sayanlar bunun bedelini ödeyecek. "

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (45)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
45 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN