Erdoğan'ın Akşener'den kazandığı tazminatı nereye bağışladığı belli oldu

Erdoğan'ın Akşener'den kazandığı tazminatı nereye bağışladığı belli oldu

Kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle İYİ Parti lideri Meral Akşener'e dava açan açan Cumhurbaşkanı Erdoğan, davadan kazandığı 55 bin TL manevi tazminatı, TÜRGEV'e bağışladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2019 Mart ayında Denizli ve Aydın'da yaptığı konuşmalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ithamlarda bulundu.

Bunun üzerine Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, Akşener aleyhine Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde manevi tazminat davası açıldığını açıklamıştı.

TAZMİNATI, KURUCUSU OLDUĞU VAKFA BAĞIŞLADI

Yargılama sonucu Meral Akşener'in 55 bin TL manevi tazminat ödemesi yönünde karar verildiğini belirten avukat Hüseyin Aydın, söz konusunun paranın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tensipleriyle Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) bağışlandığını kaydetti.

meral-aksener-2019-denizli.jpeg

ERDOĞAN'IN GİRİŞİMİYLE KURULDU

TÜRGEV, 1996 yılında o dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde kuruldu.

Vakıf o tarihte, İstanbul Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (İSEGEV) adıyla sadece İstanbul'da hizmet verirken, 2012 Ağustos ayında hizmet alanını genişletmek üzere adını Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) olarak değiştirdi.

recep-tayyip-erdogan-1996-ibb.jpg

DERNEK BAŞKANLIĞINI ALTUN YÜRÜTÜYOR

Vakfın günümüzdeki yönetim kurulu başkanlığını, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun üstleniyor. Vakfın yönetim kurulu üyeleri arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak da yer alıyor.

25 yılını geride bırakan TÜRGEV, 'Kızlarımız Yarınlarımız, Yarınlarımızın Yanındayız' ve 'Anne Kucağı Gibi Güvenli Yarınlara' sloganıyla öğrencilere burs ve yurt hizmeti sağlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN