Orhan Gencebay'la ilgili kötü haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! "O da bizimle olacaktı ama..."

Orhan Gencebay'la ilgili kötü haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! "O da bizimle olacaktı ama..."

Samsun'daki Ömer Halisdemir Spor Salonu'nda düzenlenen Gençlik Buluşması'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ünlü sanatçı Orhan Gencebay hakkındaki açıklamaları Gencebay'ın hayranlarını üzüntüye boğdu.

Dün Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda Vezirköprü Devlet Hastanesi, Asarcık-Kavak Yolu, 19 Mayıs Üniversitesi Ballıca Kampüsü ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'ne katılarak siyaseti bırakacağı tarihi ilk kez açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de Samsun'daki Ömer Halisdemir Spor Salonu'nda düzenlenen Gençlik Buluşması'na katılarak gençlerin sorularını yanıtladı.

Gençlik Buluşması'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ünlü sanatçı Orhan Gencebay hakkındaki açıklamaları Gencebay'ın hayranlarını üzüntüye boğdu.

erdogan-tatlises-ben-sizin-dostunuz-muyum-2.jpg

"76 ÜNİVERSİTEYLE BAŞLADIK, ŞU ANDA 208 ÜNİVERSİTEMİZ VAR"

Geçen hafta Şanlıurfa'da gerçekleşen toplu açılış töreninde söz alan ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in "Efendim çevre illerde okullar yapılıyor, üniversite getirdiniz. Orada bir cümle söylediniz, 'Sevgili dostumun dediği gibi... Oxford vardı da biz mi gelmedik? Ben sizin dostunuz muyum?" açıklamalarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve geldikleri gün 76 olan üniversite sayısını 208'e yükselttiklerini açıklayarak 'modern üniversiteler' kurduklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan başörtüsü için referandum çağrısı: Parlamentoda çözülmezse çözümün yeri millet

Erdoğan şunları söyledi:

"Şimdi birileri hani bir yerlerden ithal profesörler getirdiler ya... Biz işi bitirdik, altyapısıyla bitirdik, üstyapısıyla bitirdik. Bütün mesele şimdi bunu görmek. Eğer bunu görebiliyorsak mesele yok. Düşünün 76 üniversiteyle başladık, şu anda 208 üniversitemiz var. Ama kim derdi ki Ağrı, Iğdır, Muş'ta üniversite olacak da Ağrılı, Iğdırlı, Muşlu Ahmet, Mehmet, buradan kalkıp İstanbul'a gitmeyecek, Ankara'ya gitmeyecek, burada kendi vilayetindeki üniversitede okuyacak.

BURALARA BU ÜNİVERSİTELER GETİRİLMEDİ Kİ

Geçen hafta Urfa'da İbrahim Bey yine nüktesini yaptı, 'Urfa'da Oxford vardı da biz gitmedik mi?' dedi. Gerçekten buralara bu üniversiteler getirilmedi ki. Yoksa bu ülkenin çocukları zeki. Bu üniversitelerde okumak suretiyle çok daha erkenden bir yerlere ulaşabilirlerdi. Ama gel gör ki bizden önce gelen yönetimler ülkemizin dört bir yanını üniversitelerle donatmadılar ama dört bir yanını biz üniversitelerle donattık, donatıyoruz. Biz diyoruz ki Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin kalkıp Muş'tan, Ağrı'dan Ankara'ya İstanbul'a gitmesin. Ankara, İstanbul, İzmir'deki profesörlerimiz gelsinler Ağrı, Muş, Iğdır, Hakkari'deki üniversitelerimizde yavrularımızı eğitsinler, yetiştirsinler. Biz bunu başardık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan siyaseti bırakacağı tarihi ilk kez açıkladı: Herkesi şaşırtan açıklama!

MODERN ÜNİVERSİTELER KURDUK

Modern üniversiteler kurduk ve modern üniversitelerle beraber sağ olsun hocalarımız da oralara gelip, oralarda derslerini vermek suretiyle birçok şeyi başardılar. Ben mesela Rizeliyim. Mesela Rize'deki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin lojmanlarından tut her şeyini hassasiyetle düşündük. Niye? Öğretim üyesi oraya gelsin diye. Modern lojmanlar ve 10-15 dakikada lojmandan öğretim üyemiz üniversiteye geçebiliyor, bunları yaptık. Üniversite hakeza öyle bir konumda. Şu anda 19 bin öğrencisi var. Biz bunu 81 vilayetimize yaydık ve bundan sonraki süreçte de özellikle sizin branşlarınızda bu işi yaygınlaştırarak gençliğimizi çok daha yoğun bir şekilde teknik, teknolojik alanda da yetiştirerek geleceğe hazırlayacağız."

"ORHAN GENCEBAY BİZİMLE GELECEKTİ AMA..."

Erdoğan, Samsun'a ünlü sanatçı Orhan Gencebay ile beraber gelmek istediklerini ancak ünlü sanatçının rahatsızlığı nedeniyle Samsun'a gelemediğini duyurarak şunları söyledi:

"Tabii keramet ehli değilim. Haftaya Mardin'de olacağımızı biliyorum. Aynen Şanlıurfa ve burada olduğu gibi orada da gençlerle buluşmayı ümit ediyorum. Şanlıurfa'da resmi rakam olarak 110-120 bin kişi meydanda vardı. Bugün de 100 bine yakın bir katılımı Samsun'da gördük. Burası modern bir salon. Şanlıurfa'da tarihi bir mekanı kültür merkezine dönüştürmüş, adını da İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi koymuşlardı. Çok güzel oldu o toplantı. Samsun'a rahatsızlığı nedeniyle gelemedi Orhan Bey (Gencebay) ama gelmeyi çok arzu ediyordu. Onun gelişi bu toplantıyı çok daha zengin kılacaktı. İnşallah bir başka buluşmayı Orhan Bey ile gerçekleştiririz Samsunlu olması hasebiyle. Gençlik buluşmaları devam edecek. Durmak yok yola devam."

Erdoğan'ın Gencebay hakkındaki açıklamaları ünlü sanatçının hayranlarını üzüntüye boğdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN