Erdoğan'ın talimatıyla CHP'li belediyelere SGK şoku: Çat Belediyesi'nin hesaplarına el konuldu

Erdoğan'ın talimatıyla CHP'li belediyelere SGK şoku: Çat Belediyesi'nin hesaplarına el konuldu

Erdoğan'ın talimatıyla, AK Parti döneminden kalan borçlar nedeniyle CHP'li belediyelere yönelik SGK'nın hesaplara el koyma işlemleri hız kazandı. Çat Belediyesi de bu süreçten nasibini aldı.

Çat Belediye Başkanı Basın Danışmanı Kürşat Taş, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) AK Parti döneminden kalan 50 milyon (trilyon) liralık borçtan dolayı belediyenin hesaplarına el koyduğunu açıkladı.

"SİLKELEMEKTE YARAR VAR" TALİMATI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşmasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a CHP'li belediyelere yönelik "silkelemekte yarar var" talimatının ardından birçok CHP'li belediyeye bloke işlemi peş peşe geldi. Bir yandan kayyum politikasını sürdüren iktidar, diğer yandan da belediyeleri SGK borçlarını gerekçe göstererek hesaplarına bloke koyuyor.

caa

AK PARTİ'NİN BORÇLARI BLOKE SEBEBİ

AK Parti'nin özellikle 31 Mart yerel seçimlerinde kaybettiği belediyeleri büyük bir borç yüküyle bıraktıktan sonra bu hamleyi yapması siyasiler ve muhalif seçmenden büyük tepki topladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatının ardından hesaplarına bloke konulan belediyelere bir yenisi daha eklendi.

ca

"AK PARTİ DÖNEMİNDEN KALMA BORÇ"

İsmail Saymaz'a ulaşan Çat Belediye Başkanı Basın Danışmanı Kürşat Taş, Erzurum'un CHP'li Çat Belediyesi'nin hesaplarına SGK tarafından bloke konulduğunu açıkladı. Taş, belediyenin AK Parti döneminden kalma 50 milyon (trilyon) liralık borçtan dolayı SGK'nın yasal işlem başlatarak belediye hesaplarına el koyduğunu ifade etti.

YORUMLAR (3)
3 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN