Esad'ın röportajının tamamı yayınlandı: Erdoğan'la neden buluşayım?

Esad'ın röportajının tamamı yayınlandı: Erdoğan'la neden buluşayım?

Suriye lideri Beşar Esad'dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili olası görüşmesine dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün Esad'ın, "Görüşme Erdoğan'ın sunduğu koşullar altında gerçekleşemez" cümlelerini kurduğu röportajın devamı ortaya çıktı. Esad, açıklamalarında, "Erdoğan'la neden bulaşayım ki?" ifadelerini kullanırken, Bizim hedefimiz Türkiye’nin Suriye topraklarından çekilmesi" dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olası görüşmesine ilişkin geçtiğimiz gün açıklamalarda bulunmuştu. Esad'dan iki ülke arasında normalleşme süreci devam ederken, çarpıcı açıklamalar geldi. Suriye Devlet Başkanı'nın geçtiğimiz gün söylemiş olduğu, "Görüşme Erdoğan'ın sunduğu koşullar altında gerçekleşemez" cümlelerinin devamı ortaya çıktı.

Sky News Arabia’ya açıklamalarda bulunan Esad, 'Türk askerlerinin, Suriye’nin kuzeybatısından çıkmadan bir görüşme gerçekleştirmeyeceğini' ifade etti.

'NEDEN BULUŞAYIM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmeye sıcak bakmadığını kaydeden Esad, "Bizim hedefimiz Türkiye’nin Suriye topraklarından çekilmesi, fakat buna karşılık olarak Erdoğan’ın amacı ise Türkiye’nin Suriye’deki varlığını meşru kılmaya çalışması. Dolayısıyla Erdoğan’ın şartları altında bir görüşme gerçekleşemez. Erdoğan’la neden buluşayım ki? Bir şeyler içmek için mi?" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN