Eskişehirlilerin gözü aydın! Belediye başkanı müjdeyi verdi! İstanbul gibi olacak

Eskişehirlilerin gözü aydın! Belediye başkanı müjdeyi verdi! İstanbul gibi olacak

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, şehrin doğal kaynaklarını koruma amacıyla yürüttüğü hukuki mücadelede önemli bir zafer elde etti. Karar, Eskişehirlilere şimdiden hayırlı olsun

Çanakkale’nin Serçiler ve Terziler köyleri yakınlarında bulunan bir altın ve gümüş madeni projesi ile ilgili olarak, Eskişehir’in Sivrihisar ilçesine bağlı Kaymaz Mahallesi’nde planlanan Altın ve Gümüş Madeni Üçüncü Kapasite Artışı ve İlave Maden Atık Depolama Tesisi (MADT-3) projesine karşı açılan dava olumlu sonuçlandı.

Eskişehir 1. İdare Mahkemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen ve projenin çevresel etkilerinin olumlu olduğunu belirten 15/08/2023 tarihli ve 7210 sayılı karara itiraz edilmesi üzerine, yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Mahkeme, kararın devam etmesi halinde çevre ve insan sağlığı için telafisi güç zararlar doğurabileceğini belirtti.

img-5789.jpeg

Proje kapsamında, Çanakkale’den getirilecek 2 milyon 700 bin ton cevherin, günde 149 kamyon ile 490 kilometre taşınarak Eskişehir Kaymaz’da işlenmesi ve burada üçüncü bir atık havuzunun oluşturulması öngörülüyordu. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bu plana karşı çıkarak hukuki süreci başlatmıştı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, hukukun üstünlüğüne olan inançlarıyla şehrin doğal varlıklarını korumaya devam edeceklerini belirtti. Başkan Ünlüce, mahkemenin kararının Kaymaz’ı bir maden çöplüğüne dönüşmekten kurtararak tüm Eskişehir halkı için hayırlı olmasını diledi ve şehre zarar verebilecek her türlü projeye karşı durmaya devam edeceklerini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN