Et fiyatlarını da ikiye katladı! Kilosu 420 TL’den satılıyor! Lezzetiyle baş döndürüyor ama fiyatıyla cep yakıyor

Et fiyatlarını da ikiye katladı! Kilosu 420 TL’den satılıyor! Lezzetiyle baş döndürüyor ama fiyatıyla cep yakıyor

Diyarbakır'da coğrafi işaretle tescillenmiş kuzu ciğerinin kilosu et fiyatlarını da ikiye katladı. Günde yaklaşık 4 ton tüketilen ürünün kilogram fiyatı 420 TL'ye yükselirken vatandaş bir porsiyon yemek için 200 TL ödemek zorunda kalıyor. İşte tüm detaylar…

Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası (DİLTO) Başkanı Haşim Elkaan, “Anlamadığımız bir konu, bugün ciğer fiyatları eti geçti. Bu kim, nasıl ve hangi eller tarafından bu şekle getirildi, çözümünü bulamadık" sözleriyle durumu anlam veremediklerinin altını çizdi. Günde 4 ton tüketilen kuzu ciğerinin fiyatının bu kadar artması da vatandaşın canını sıkıyor. İşte tüm detaylar…

SORUNLAR PEŞLERİNİ BIRAKMIYOR

Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası (DİLTO) Başkanı Haşim Elkaan, ciğerin temin edilmesi konusunda herhangi bir sorun olmadığını ve gerekli tedbirlerin alındığını belirtti. Coğrafi işaretle tescil aldıktan sonra kuzu ciğerinin tüketiminde artış olduğuna değinen Elkaan, temin konusunda yazın Herhangi bir sorun yaşanmadığını ifade etti.

diger-bakir-cigeri.jpg

Kışın da hem bu yıl hem de geçtiğimiz yıllarda bazı sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Elkaan, çevre illerden ve ilçelerden temin konusunda hazırlandıklarını vurguladı. Kesin konusunda sıkıntı yaşadıklarını aktaran Elkaan, “Buna rağmen tanıtımını, üretimini, tedbirini almak lazım. O tedbir de bizde var zaten. Halkımız kuzu ciğerinin kışın satılmadığını sanmasın, kışın da kuzu ciğerimiz vardır. Biz yazdan beri yetiştirdiğimiz ve irtibatta olduğumuz kesimlerle bu kışın da hazırlıklarını yaptık. Yazın günlük 4 tona kadar temin edebiliyorsa, kışın bu 3 veya 3,5 ton olur. Arada büyük bir fark yoktur” sözlerini dile getirdi.

diyarbakir-ciger-tarifi.jpg

ET FİYATLARINI SOLLADI

Fiyat artışlarından hem üreticinin hem de tüketicinin rahatsız olduğunu dile getiren Elkaan, fiyatların artışını anlam veremediklerini aktardı. Kuzu ciğerin fiyatının et fiyatlarını geçtiğini söyleyen Elkaan, kilogramının 420 TL'den satıldığını söyledi. Bu durumun nasıl bu hale geldiği ile ilgili herhangi bir neden ve çözüm bulamadıklarını aktaran Elkaan, kasaptan tedarikçiye toptancıdan vatandaşa kadar herkesin mağdur olduğunun altını çizdi. Birkaç yıl öncesinde bir ailenin haftada bir rahat bir şekilde yemek yiyebildiğini dile getiren Elkaan, şimdilerde toplu halde yemek yendiği zaman en az 1500 TL'lik bir hesap çıktığını aktardı. Bu durumun aile bütçesine ağır geldiğini ifade eden Elkaan, bu durumun ne kendilerinin ne de esnafın suçu olmadığını vurguladı.

ciger-fiyati-eti-solladi.jpg

CİĞERİN YAZI KIŞI OLMAZ

Fiyat artışları ile ilgili yetiştirenden satana kesenden tüketene kadar herkese Tek Tek sorduklarını vurgulayan Elkaan, “Bu pahalılık nereden geliyor? Etin temininde sıkıntı yaşadığımız dönemlerde, gümrük serbestliği geldiği zaman, et sıkıntılarımızı bir şekilde karşılayabiliyoruz. Ama ciğerde böyle bir lüksümüz yok. Bizim dışarıdan ciğer getirme imkanımız yok. Çünkü o damağı, o tadı veremez. Ciğerin yazı kışı yoktur. Bu yılın başlarında pandemi ve deprem derken tüketim 2 ton civarıydı, şu an yıl sonuna doğru günlük tüketimimiz 4 ton oldu” ifadelerini kullandı.

diyarbakir-ciger.jpg

DEVLET YARDIMI BEKLENİYOR

Diyarbakır'da esnaf olan Remzi Dostdoğru, fiyatlardan rahatsız olduğunu dile getirdi. Diyarbakır'ın bir ciğer şehri olduğunu vurgulayan Dostdoğru, insanların çoğunlukla şehre ciğer yemek için geldiğini aktardı. Güzel bir şekilde misafirleri ağırladıklarını aktaran Dostdoğru, aşırı pahalılıktan rahatsızlık duyduğunu ve bu konuda devlet yetkililerinden yardım beklediklerini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN