EYT emeklisi olmayanlara müjde! Bakan Bilgin duyurdu! EPT'lilere emeklilik kapısı

EYT emeklisi olmayanlara müjde! Bakan Bilgin duyurdu! EPT'lilere emeklilik kapısı

Bakan Vedat Bilgin'den EYT mağdurları için flaş açıklama. EYT ile emekli olamayanlar için açıklama yapan Bilgin, kimsenin mağdur olmayacağını açıkladı. Kademeli prime takılanlar ise müjdeli haberin gelmesini bekliyor. Peki 5000 gün prim şartı kalkıyor mu? İşte Emeklilikte Prime Takılanlar'ı ilgilendiren açıklama

Yaş şartından dolayı EYT'ye takılanlar Mart ayında emekli olmuştu. Yaş ve prim şartına uyan 2 milyon kişi emekli olmuş, Nisan ayında maaşlarını almıştı. En düşük emekli maaşı ise 7.500 lira olarak açıklanmıştı. Kademeli emekliliğe takılanlar ise mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyordu. Askerlik ve doğum borçlanması yapan EPT'liler müjdeli haberi beklerken, Bakan Bilgin'den EYT açıklaması geldi.

EYT AYLIĞI BAĞLANMAYANLARA MÜJDE

EYT ile emekli olanlar SGK'nın yolunu tutarken, emekliliği onaylanmayanlara ise Bilgin'den açıklama geldi. 2 milyona yakın kişinin emekli olduğu EYT yasasından yararlanmayanlar ise prim eşitlemesi beklemeye başladı.

para-003.jpg

BAKAN BİLGİN: ENDİŞE ETMESİNLER

Bakan Bilgin, katıldığı yayında emekli maaşı bağlanmayanlar için açıklama yaptı. Endişe duymamaları gerektiğini belirten Bilgin, SGK’da yoğunluk olduğunu ve hiçbir EYT’linin mağduriyet yaşamayacağının söyledi.

vedat-bilgin-aa-1740872.jpg

Bilgin, Mart ayında başvuru yapan EYT’lilere, Mayıs itibariyle emekli maaşlarına ek olarak bayram ikramiyelerinin de verildiğini ifade etti. EYT başvurularında herhangi bir son tarih bulunmuyor, yasadan faydalanan vatandaşlar dilediği zaman başvuru yapabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN