EYT'liler ilk maaşını alıyor! Vedat Bilgin'den beklenen açıklama geldi, o tarihte hesaplara yatıyor

EYT'liler ilk maaşını alıyor! Vedat Bilgin'den beklenen açıklama geldi, o tarihte hesaplara yatıyor

EYT düzenlemesi gündemdeki sıcaklığını koruyor. Milyonlar bu açıklamayı bekliyor. EYT düzenlemesiyle ilk maaş hesaplamaları yapıldı. Vedat Bilgin ilk ödemeler için o tarihi işaret etti. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin EYT hakkında merak edilen soruların yanıtını verdi. Milyonlarca kişinin dört gözle beklediği EYT düzenlemesi hakkındaki detaylar tek tek açıklandı. İlk maaşların ne zaman yatırılacağı merak edilirken Bakan Bilgin o tarihi işaret etti. AK Parti'li Elitaş, "EYT ile ilgili çalışmayı bitireceğiz ama bizden bir tarih istemeyin. Çünkü muhalefet, 20 milletvekiliyle Meclis'i tıkayabiliyor. Bu engellemeleri de dikkate alırsak bir süre vermemiz mümkün değil." dedi. Yapılan açıklama ile birlikte vatandaşlar da endişelenirken içleri rahatlatacak açıklamalar Bakan Bilgin’den geldi. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…


MAAŞLAR NE ZAMAN YATIRILACAK?


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yasa tekliflerinin ay sonunda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na bildirileceğini açıkladı. EYT kapsamında ilk ödemelerin Şubat ayında yatırılacağı ifade edilirken ödemelerin en geç Mart ayında hesaplarda olacağı söylendi. Cumhurbaşkanının 'Bu sorunu kökten çözün' talimatını verdiğini belirten Bakan Bilgin, Cumhurbaşkanının büyük desteği ile çalışmaları yürüttüklerini vurguladı.


EYT yasasından faydalanacak olan vatandaşların yaş ortalamasının 49.9 olduğu açıklandı. Bu durumun avantaj ve sürdürülebilir bir durum olduğunu aktaran Bakan Bilgin, EYT yasasından yararlanacak 2 milyonun üzerinde kişi olduğunu vurguladı. Şubat ayı itibariyle sayının 2 milyon 250 bin kişiye ulaştığını açıklayan Bakan Bilgin, 600 bin kişinin kamu görevlisi olarak görüldüğünü söyledi.

bakan-bilgin-aciklama.jpg


Kamu görevlisi olarak yer alan kişilerin en düşük 11.000 TL maaş alacağını söyleyen Bakan Bilgin, şimdi sayının 11.000 civarında olduğunu belirtti. Vatandaşların emekli olmak için cazip bir sebebi olmadığını aktaran Bakan Bilgin, ilk etapta 51 bin kişinin emekli olmasını planladıklarını aktardı. Onun hakkında açıklamalarına devam eden Vedat Bilgin, “Yani kamuda 500 bin kişinin emekli olmayacağını düşünürsek aylık bağlanacak EYT'li rakamı inecek." dedi.


Yapılan açıklamalar kapsamında vatandaşlar TBMM'den gelecek kararları merakla bekliyor. Yasa düzenlemesinin Ocak ayı sonuna kadar tamamlanması planlanırken Resmi Gazete’de yayınlanması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN